Vágólapra másolva!
Ízlések és pofonok különböznek, de a számok azt mutatják: momentán Giovane Elber a földkerekség legjobb csatára. A Bayern München 29 éves brazil centere csapata legutóbbi öt meccsén tíz gólt szerzett, s mind a Bundesliga, mind pedig a Bajnokok Ligája góllövőlistáját vezeti hét, illetve hat találattal. Szombaton újra bizonyíthat: 15.30-kor a Bundesliga 10. fordulójának csúcsrangadóján a 22 ponttal második helyen álló Bayern az éllovas Kaiserslauternt (24 pont) fogadja.

Elber élete legjobb formájában ontja a gólokat: a hét végén az 1860 Münchennek egy, szerdán a BL-ben a Szpartak Moszkvának két gólt rúgott. Ha szombaton is beköszön a 'Lauternnek, az különösen édes lesz neki: ugyanis az ellenfélnél játszik egykori kenyeres pajtása, mario Basler, aki az utóbbi időben igen csúnyán nyilatkozott egykori Bayern-beli cimborájáról. Négy hete ugyanis Super Mario olyasmire ragadtatta magát, ami nemigen szokás a sportban: durván belegázolt a brazil magánéletébe.

"Giovane folyton azt nyilatkozza, hogy minden szabadidejét otthon tölti, a családja körében. Na persze... Én meg abbahagytam a dohányzást, és nem iszom egy korty sört sem...Elhinnék? Ugye, hogy nem. Érdekes, hogy Cynthia, Elber felesége állandóan a nejemet hívogatja telefonon, és panaszkodik neki a férjére..."

Ehhez képest Cynthia - aki az utóbbi időben 10 kilót fogyott, és sokkal jobban néz ki, mint korábban - kiáll férje mellett, mindenhol azt nyilatkozza, hogy a családban minden a legnagyobb rendben. Legutóbb az Oktoberfesten mutatkozott együtt az Elber família, a legnagyobb egyetértésben.

"Sz..ok Marióra. Minden idegszálammal a Kaiserslautern-meccsre koncentrálok, a többi nem érdekel" - jelentette ki Elber. "Amit Mario mond, az az egyik fülemen bemegy, a másikon kijön. A meccsen kezet nyújtok neki, és kész, ennyi. A szurkolóink azonban nem fognak olyan kesztyűs kézzel bánni vele, mint én."

Ottmar Hitzfeld, a Bayern edzője sem jósol sok jót Baslernek: "Valaha ő volt Münchenben a közönségkedvenc, most azonban meg fogja kapni a magáét a szurkolóinktól, ebben biztos vagyok." Már ha egyáltalán játszik...