Vágólapra másolva!
Magyar rangadóra kerül sor a német labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. A Bundesliga hét végi mérkőzésein Király Gábor és Dárdai Pál csapata, a Hertha a Lisztes Krisztiánnal felálló Werder Brement fogadja. A másik magyar érdekeltségű összecsapáson a Cottbus a St. Pauli otthonába látogat...

A Bundesliga 10. fordulójában a Hertha a Brémát fogadja. Várhatóan három magyar is pályára lép a berlini Olimpiai stadionban, ahol Király Gábor és Dárdai Pál hazai részről, Lisztes Krisztián pedig a vendégoldalon. A Hertha egy hete 4-0-ra kikapott Hamburgban és bizony felerősödtek azok a hangok, amelyek kapuscserét sürgettek. Ám Jürgen Röber vezetőedző a Kickeren keresztül üzent: "Király marad a kapus!" A csapatból hiányzik az Iránban rekedt (ám várhatóan vb-résztvevő) Ali Daei, illetve a sérült Daisler és Beinlich, de kisebb gondokkal küzd Neuendorf és Pinto is. A vendégeknél Ernst hiányzik, és ismét előtérbe kerülhet Herczog játéka. Persze nem Lisztes rovására...

A rangadót megint Münchenben játsszák, ahol a Bayern győzelmi esélyekkel rajtol a Kaiserslautern ellen. Győzelmi esélyekkel, állítjuk, noha Niko Kovac, Scholl, Zickler, Jancker és Effenberg is sérült, sot utóbbi bejelentette: a sok pletyka miatt, miszerint fiatal középpályásokat szerződtetne, a szezon végén elhagyja a bajnokcsapatot. A vendégeknél Strasser, Grammozis és Rydlewicz játéka bizonytalan.

Érdekes mérkőzésre van kilátás Leverkusenben is, ahol tavaly ugyanebben a párosításban 4-0-s hazai siker született. Azonban a mostani Stuttgart már nem egyezik meg a tavalyival, ezt a tabellán elfoglalt 5. helyük is bizonyítja. A hazaiaknál Sebescen piros lapja miatt pihen, a vendégeknél hasonló helyzet miatt Meissner is a lelátón nézi az összecsapást, míg Schneider és Vujevic sérült.

A Cottbus végre ismét magára találhat, hiszen Eduard Geyer tanítványai az újonc ST. Paulihoz látogatnak. Élvonalban még soha sem mérkőzött meg a két együttes, a Bundesliga második vonalában azonban három hamburgi összecsapás is feljegyez a krónika, amelybol kettő döntetlenre végzodött, 2000 tavaszán pedig 1-0-ra a St. Pauli nyert. A hazaiaknál Lotter, Cenci, Held, Scheinhardt és Matthies sérült, a vendégeknél Micevski, Labak, Vata és Latoundji harcképtelen. A Kicker szerint Sebők és Miriuta kezdő lesz, Mátyus és Vincze Ottó a kispadon kap helyet.

A hét végi program:
Szombat
Bayern München - Kaiserslautern
Hertha BSC - Werder Bremen
FC Nürnberg - Borussia Mönchengladbach
St. Pauli - Energie Cottbus
Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart
Schalke 04 - 1860 München
Hansa Rostock - Köln
Vasárnap
VfL Wolfsburg - Hamburger SV
Borussia Dortmund - SC Freiburg

Pincési László

Ajánlat:

A német bajnokság állása