Vágólapra másolva!
A francia bajnokság tizenegyedik fordulójában a Marseille-Lille és a Nantes-Auxerre meccsen is egy, a tabella első felében szereplő együttes és egy kiesés ellen küzdő gárda csap össze, ám az elmúlt évekhez képest kissé felcserélődtek a szerepek. Pár évvel ezelőtt ugyanis még az otthoni alakulatok számítottak élcsapatnak, ám a jelenlegi bajnokságban éppen fordítva van: a Marseille és a Nantes is gyengén szerepel, míg a Lille és az Auxerre a táblázat élén büszkélkedik.

A Lille egyenesen az első helyen áll, és ez nem kis teljesítmény egy olyan gárdától, amely az előző szezonban jutott fel a legjobbak közé, és egyetlen úgynevezett sztárral sem rendelkezik. A hazai együttes ebben az idényben még veretlen, és otthoni meccseit egytől egyig megnyerte, így a Marseille-re meglehetősen nehéz mérkőzés vár, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az OM nem szokott valami fényesen szerepelni idegenben az utóbbi időben. A kikötőváros csapata a legutóbbi fordulóban ugyan nyerni tudott Metzben, de ezt megelőzően több mint egy évet töltött el nyeretlenül idegenben. A csapatban ráadásul nem léphet pályára a kapitány, Franck Leboeuf, akit a múlt héten kiállítottak. A Lille-nél is lesz pár hiányzó, és ezt főleg a csatársor sínyli meg, hiszen sérülés miatt Dagoui Bakari, Mile Sterjovski és Djezon Boutoille is kidőlt a sorból.

Ha a Marseille szereplését a gyenge jelzővel illetjük, akkor a Nantes-ét egyenesen katasztrofálisnak lehet nevezni, hiszen a bajnokcsapat tíz forduló alatt egyetlen meccset sem tudott nyerni, és mindössze három ponttal az utolsó helyen szerénykedik. A Kanáriknak most már illene megkezdeni a pontgyűjtést, hiszen lemaradásuk a bennmaradást érő helyekhez képest már most igen jelentős, hét pont. A Kanáriknál első sorban a csatársorral akadnak problémák, hiszen a csapat eddig csupán négy gólra volt képes (ebből kettő ráadásul tizenegyesből született), és a legutóbbi négy bajnokin egyáltalán nem volt eredményes. A vezetőség ezen szeretett volna segíteni a kolumbiai Víctor Bonilla szerződtetésével, aki azonban az első meccsét követően megsérült, így most sem léphet pályára. A másik oldalon viszont Guy Roux végre számíthat legeredményesebb támadójára, Djibril Cissére, aki sérülése előtt, az első öt fordulóban hétszer volt eredményes. Az Auxerre egészen a legutóbbi fordulóig remekelt, akkor azonban némi meglepetésre hazai pályán kapott ki a Troyes-tól, így most minden bizonnyal javítani szeretne.

Érdekes lehet még a Lens-Montpellier mérkőzés, amely északfrancia rangadóként igazi presztízsmeccsnek számít. A hazaiak nem csak jelenlegi szereplésük miatt számítanak esélyesnek (a Lens a második a bajnokságban, míg a Montpellier a 16.), hanem a múltbeli események miatt is, hiszen a Montpellier utoljára az 1946-47-es szezonban tudott nyerni a Félix Bollaert stadionban!

Ajánlat:

A francia bajnokság állása

Korábban:

Nem előzött a Lille