Vágólapra másolva!
A Juventus számára a lehető legrosszabbkor jött Marcelo Salas súlyos sérülése, hiszen a torinói együttes amúgy sincsen túl bőségesen ellátva remek csatárokkal. A Trézéguet, Del Piero duóra ugyan nem lehet panasz, de rajtuk kívül a játékoskeretben egyedül Nicola Amoruso számít csatárnak,  és egyelőre még ő sincsen tökéletes állapotban legutóbbi sérülését követően. Ennek megfelelően a Juve sportigazgatója, Luciano Moggi kijelentette, hogy egy rövid és egy hosszú távú terv is készült Salas pótlására.

Noha a tréner, Marcelo Lippi szerint nincs szükség egy újabb futballista leigazolására (a mester szerint ugyanis Amoruso tökéletes biztosíték, sőt, kilátásba helyzete, hogy szükség esetén akár Pavel Nedvedet is előretolhatja a támadósorba), több mint valószínű, hogy legkésőbb a téli átigazolási időszakban a klub lépni fog az ügyben. Előbb nem is nagyon teheti, hiszen az olasz szabályok értelmében a klubok csak januárban szerződtethetnek új futballistákat. Ez alól egy kivétel van: ha az adott játékos szabadon igazolható, vagyis jelenleg egyáltalán nincsen csapata. Ez lehet az egyik fő oka annak, hogy a Juvével kapcsolatban az elmúlt pár napban egyre többször emlegették Maurizio Ganz nevét.

A veterán támadó az előző idényben az Atalanta színeiben szerepelt, ám szerződése lejárt a nyáron, és jelenleg csapat nélkül edz, tehát a Juve akár meg is szerezheti. Az biztos, hogy személyében egy igencsak tapasztalt futballista érkezhet a Delle Alpi-stadionba, aki pályafutása során szinte mindegyik olasz nagycsapatban megfordult a Juvén kívül: futballozott a Parmában, az Internben és a Milanban is.

Ami a hosszú távú megoldást illeti, a klub a télen alighanem olyan futballistát akar majd szerződtetni, aki a jelenlegi kiírásban nem szerepelt sem a Bajnokok Ligájában, sem az UEFA-kupában, hiszen ellenkező esetben nem lehetne őt benevezni a BL-re. Az olasz újságok szerint ennek a kritériumnak két labdarúgó is megfelel a jelenlegi Serie A-ból: egyrészt a fiatal Luca Toni, aki a nyáron szerződött a Bresciába, de Roberto Baggio és Tare mellett nem sok lehetőséghez jutott, illetve az Udinese támadója, Roberto Muzzi, aki ebben az idényben már ötször volt eredményes, ám ennek ellenére többször is hangoztatta, hogy legszívesebben távozna az udinei egyesülettől.

Szóba került még a török Hakan Sükür, aki az Internazionale gárdájánál legtöbbször még a kispadra sem fér fel, de az ő szerződtetését leginkább ő maga szeretné. Az mindenesetre tény, hogy a Juve vezetőinek nem árt alaposan megfontolni, igazoljanak-e valakit Salas helyére, és ha igen, akkor kit, mert nem is olyan régen egy hasonló esetben már alaposan megjárták. Amikor 1998 végén Alessandro del Piero szenvedett ugyanilyen súlyos sérülést, akkor a torinóiak az argentin Juan Esnadiert szerződtették a helyére, de ő két és fél év alatt egyetlen gólra sem volt képes.