Vágólapra másolva!
Szombaton pontban déli 12 órakor az angol bajnokságban Manchester United-Leeds United mérkőzést rendeznek az Old Traffordon, ahol a bajnoki cím védője és a jelenlegi listavezető találkozik.

A két együttes nem csupán a bajnoki találkozókat beleszámítva kilencvennyolcadik alkalommal mérkőzik egymással, negyvenegyszer az MU nyert, huszonnégyszer pedig a Leeds, míg harminchárom döntetlen született. A pályaválasztó 17 ponttal a negyedik a tabellán, a Leeds a jelenlegi listavezető 19 ponttal. Az utolsó hat találkozón - a liga és a kupamérkőzéseket ia beleértve - a Manchester négy győzelmet ért el, az utolsó három bajnoki meccsén kilenc gólt lőttek gólt lőttek Beckhamék.

Alex Ferguson csapata a héten az Olympiakosz elleni győzelemmel csoportjából továbbjutott a BL-ben. Ha a MU szombaton nyer Alex Ferguson együttese, akkor a 450. győzelmét könyvelheti el a skót tréner.

Néhány ászát nélkülözni fogják a Vörös Ördögök: Roy Keane játéka kétséges, az ír középpályás térdsérüléssel bajlódik. Andy Cole is kidőlt a sorból, a csatár hajlítóizma sérült meg, így valószínűleg Solksjaer lehet van Nistelrooy ékpárja.

A listavezető Leeds United legutóbbi két meccsén döntetlent játszott, ám veretlen: a bajnoki mérkőzéseket figyelembe véve az elmúlt tizenegy találkozón nem talált legyőzőre, hétszer győztesen hagyták el a pályát, míg négyszer egy ponttal gazdagodtak. Legutóbb az 1991-92-es bajnokságban volt ilyen hosszú sikerszériájuk az Elland Road-iaknak, akkor tíz meccsből álló veretlenségi sorozatot követően - Eric Cantona vezetésével - bajnokságot nyertek.

Három Leeds-játékos is gólt, vagy gólokat szeretne szerezni a meccsen, mégpedig azért, hogy végre elérhessék az 50-es álomhatárt: Vidukának és Lee Bowyernek kettő, Robbie Keanenek három találat kellene ahhoz, hogy félszáz találatot számolhasson eddigi ligamérkőzésein. Azért valószínűleg egy sovány győzelemmel is megelégednének, talán még akkor is, ha nem ők lesznek a gólszerzők.

Ajánlat:

A Premier League állása

Korábban: