Vágólapra másolva!
A West Ham United a kiesés ellen küzd a Premier League-ben, és a bennmaradás érdekében szeretné tovább erősíteni játékoskeretét. A Kalapácsosok vezetősége éppen ezért megkezdte a tárgyalásokat a nigériai Taribo Westtel, akit a napokban a Liverpoollal is kapcsolatba hoztak, de a futballista akkor azt nyilatkozta, hogy esze ágában sincsen visszatérni a pályára. Lehet, hogy a West Ham ajánlata mégis gondolkozásra készteti.

Első idényében Guy Roux mindössze egy meccsen vetette be, de 1994-től kezdve West kihagyhatatlan volt a gárdából. Addigra már a nagyválogatottban is alapembernek számított, bár az 1994-es világbajnokságon még nem szerepelt a Szuper Sasoknál. Az 1996-os esztendő különösen jól sikerült a számára, hiszen az Auxerre-rel bajnoki címet és kupát is nyert, a válogatottal pedig az olimpián diadalmaskodott, mégpedig úgy, hogy egyetlen percet sem hagyott ki az ötkarikás tornán. Egy évvel később Olaszországba, az Internazionaléba szerződött, és a milánói együttesbe is remekül sikerült beilleszkednie.

Ott vette fel azon szokását, hogy hajába csapata színeiben pompázó szalagot fon. Az Interben tehát kék-fekete frizurával futballozott, a válogatottban pedig zöld-fehér hajkoronával lépett pályára. 1999 nyarán a városi riválishoz, az AC Milanhoz igazolt, de ez nem volt valami jó választás, mert a rossoneriknél csak elvétve lépett pályára. A legutóbbi szezont kölcsönben a Derby Countynál töltötte, és kulcsszerepe volt abban, hogy a Kosok bennmaradtak a Premier League-ben. Ő maga ezt így fogalmazta meg: "Isten rendelése volt, hogy így segítsem a klubot." A nyár óta nincsen klubja, és eddig mindig úgy nyilatkozott, hogy már nem akar profiként pályára lépni, de a West Ham trénere, Glenn Roeder szerint közel állnak a megállapodáshoz.

Korábban:

Október 26., a nap játékosa: Maurizio Ganz (Fiorentina)