Vágólapra másolva!
A pozsonyi Új Szó információi szerint még az idén Szlovákiába látogat több neves, egykori brazil futballcsillag, akik világbajnoki címeket szereztek Brazíliának. A pletykák szerint olyan sztárok érkezése várható, mint Jairzinho, Rivelino, Edu vagy Amaral.

A túrát a pozsonyi magyar nyelvű napilap szerint Joe Borbély szervezi, aki szlovákiai magyarként évekkel korábban Amerikába telepedett le és jelenleg ő a brazil öregfiúk menedzsere. Időpont és helyszín még nincs, de várhatóan olyan sztárok lépnek pályára, mint a világbajnok Jairzinho, Rivelino, Edu, Amaral vagy Juninho Paolo Sergio.

Nyáron Borbély már jelentkezett hasonló szenzációval, amikor azt mondta, Maradona 10 napig a pöstyéni fürdőben kívánja kúráltatni a drogfogyasztás nyomán keletkezett problémáit. Akkor Borbély szerint a látogatás meghiúsulásának oka az volt, hogy a fürdő tulajdonosai 16 ezer dollárt kérnek egy napra azért, hogy Maradona rendelkezésére bocsássák a kormányvillát...

Ugyancsak szlovákiai hír, hogy a lemondott Josef Adamec kapitány helyett már hétfőn megválaszthatják az új szövetségi kapitányt. A szlovák szövetség végrehajtó bizottsága hétfőn rendkívüli ülésen foglalkozik az új tréner kiválasztásával, a listán olyan nevek szerepelnek, mint a brazil Julio Mazzei, az edzőként Győrben is megforduló Pecze Károly, Jozef Bubenko, Dusan Galis, Jozef Chovanec és Dusan Radolsky.

Pincési László