Vágólapra másolva!
Amszterdami információk szerint a visszatérés gondolatával foglalkozó egykori világklasszis csatár, Marco van Basten korábbi klubjában, az Ajax Amszterdamban tér majd vissza a profi labdarúgásba. Hogy játékosként vagy sportvezetőként, egyelőre még titok.

A holland sztárcsapat, az Ajax Amszterdam élénken érdeklődik Van Basten iránt. Arie van Eijden, a klub egyik vezető embere a holland Algemeen Dagblad napilapnak nyilatkozva elmondta, célja, hogy Van Bastent visszacsábítsa a klubhoz. "Hallottam, hogy Marco beleunt a golfozásba, és azon gondolkodik, visszatér a futballhoz. Mi számítunk rá!" - mondta Van Eijden, aki hangsúlyozta: a klub egykori sztárjai közül Danny Blind, Arnold Mühren és Peter Boeve már az Amsterdam ArenA-ban dolgozik.

Van Basten 1981 és 1987 között szerepelt játékosként az Ajaxban, mielőtt az olasz AC Milanhoz szerződött volna. Profi pályafutását 1995 nyarán, bokasérülés miatt fejezte be. 1997-ben ugyan jelentkezett a holland edzőképzőbe Frank Rijkaard, Johan Neeskens, Ronald Koeman és Ruud Krol társaságában, de az utolsó pillanatban meggondolta magát, mondván, érzelmileg még nem ért meg arra, hogy edzőként dolgozzon.

Tavaly azonban megpróbálkozott a visszatéréssel egy holland amatőrcsapatban, és néhány napja egy nyilatkozatában azt sejtette, hogy nem tett le végleg a labdarúgásról. Azt azonban még nem tudni: Amszterdamba játékosként vagy edzőként térne vissza.

Pincési László

Korábban: