Vágólapra másolva!
A Schalke 04 labdarúgócsapata öt BL-találkozója közül négyet elvesztett, s ez mind az anyagi háttér, mind a presztízs szempontjából okot ad az aggodalomra a gelsenkircheni klubnál.

"Ilyen szégyent még nem éltem meg" - nyilatkozta a kudarcsorozatról a Bild am Sonntagnak Rudi Assauer, a klub menedzsere. Ha az együttes nem jut a következő körbe, mintegy 30 millió márkától esik el, ám a menedzser azt mondta, ő jobban aggódik a klub presztízséért.

"Úgy érzem magam, mint egy kis kölyök, akinek elvették a játékát" - mondta Assauer. Tény, hogy ebben a helyzetben a menedzsernek is egyre inkább nehezére esik, hogy szalonképesen viselkedjen: a Panathinaikosztól elszenvedett vereség után olyan dühös volt, hogy szokásával ellentétben nem jelent meg a sajtókonferencián, mert nem akart olyat mondani, amelyet később megbánt volna. Sok szurkoló bírálja az edzőt, Huub Stevenst, pedig korábban arról is volt szó, hogy Gelsenkirchenben annyira elégedettek a mesterrel, hogy élete végéig szerződést ajánlanak neki. Andy Möllerről pedig sokan úgy tartják, hogy eljárt felette az idő.

"Amint úgy vélem, hogy a tréner a bajok fő okozója, s felelőse a gyengébb szereplésnek, elválnak az útjaink. Möllerrel pedig a téli bajnoki szünetben leülök beszélgetni a továbbiakról. A csapat jövőjéről azt mondom, hogy olyan helyen kell végezni a bajnokságban, amely az indulásra jogosít valamelyik nemzetközi kupában" - nyilatkozta a menedzser.

Thury Gábor

Ajánlat:

Korábban: