Vágólapra másolva!
Nem elég, hogy példátlan válságát éli az olasz futballélvonal tavalyi bajnoka, a Lazio, a Real Madrid egyszerre több játékosára is rástartolt, Mendieta és Nesta után a csatársztár Crespót is a spanyol fővárosba akarja csábítani.

A Villerreal 3-2-es legyőzésével a Primera División 10. helyére felkúszott Real Madrid nem elégszik meg azzal, hogy a világ két legdrágább játékosa, a francia Zinedine Zidane és a portugál Luis Figo a Bernabeu-stadionban játszik, meg szeretné venni a harmadikat is.

Azt az argentin Hernan Crespót, aki alighogy felépült combizomhúzódásából, múlt héten orrtörést szenvedett a Venezia elleni bajnokin, s a hétvégi római városi rangadón védőmaszkban játszott az AS Roma ellen 2-0-ra elvesztett meccsen. Csak több ordító gólhelyzet kihagyásával vétette észre magát, de Jorge Valdano, a Real Madrid sportigazgatója, mellesleg Crespo honfitársa, esküszik rá, hogy ő alkotna tökéletes párt Raúllal.

Bár a Real edzője a Bajnokok Ligájában már legjobb 16 közé jutott csapat védelmével elégedetlen, s a pályájának utolsó éveit rovó Fernando Hierro pótlását kéri a klub vezetőitől, Valdano a Lazio csapatkapitányáért, a világ legjobb védőjének tartott Alessandro Nestáért nem áldozna annyit, mint Crespóért.

Ugyanakkor a Lazio edzője, Alberto Zaccheroni is azért rágja a klubelnök, Sergio Cragnotti fülét, hogy erősítsen a csapat játékoskeretén. Cragnotti azonban közölte a trénerrel: Fabio Liverani leigazolása után több játékosra nincs pénz. Talán ha a klasszisokat eladják a Realnak. A tárgyalásokat mindenesetre elkezdték.

Németh Andrea

Korábban: