Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta azon városok és stadionok névsorát, amelyek hivatalosan is pályáztak a 2002/2003-as szezon Bajnokok Ligája-döntőjének megrendezésére. A végső esélyesek között, nyolc vetélytárs mellett, megtalálható a manchesteri Old Trafford is.

Az UEFA hivatalos honlapján kiadott lista szerint a Manchester United Old Traffordon található impozáns létesítménye mellett nagy eséllyel pályázhat még a gelsenkircheni Arena Aufschalke és a hamburgi Volksparkstadion, amelyekben még soha nem rendeztek rangos kupadöntőt.

A többi kandidáló között található a madridi Bernabeu is, a királyi klub vezetői úgy gondolják: a csapat centenáriumát egy BL-döntővel lehetne színesíteni. A négy már említett pályán kívül a rotterdami De Kuijp, a párizsi Stade de France, az amszterdami ArenA, a stuttgarti Gottlieb-Daimler- és a moszkvai Luzsnyiki-stadion reménykedik még.

Az UEFA Kupa-fináléra nyolc kandidáló akadt, közülük a Stade de France, a Volksparkstadion és a Gottlieb-Daimler-stadion a BL mellett ebben a kupában is "próbálkozik". A másik öt létesítmény a birminghami Villa Park, az arnhemi Gelredome, az eindhoveni Philips-, a sevillai Olimpiai- és a göteborgi Ullevi-stadion.

A döntés az UEFA végrehajtó bizottságának december 12-13-i kongresszusán várható. Az idén a glasgow-i Hampden Park és a rotterdami De Kuijp-stadion lesz a házogazdája a Bajnokok Ligája-, illetve az UEFA Kupa-finálénak.

Pincési László