Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság legutóbbi fordulójában a Chelsea a Derby Countyval játszott, és a mérkőzésen ismét találkozott egymással két veterán futballista, akik egykoron sok csatát vívtak még Olaszországban. A Chelsea francia védője, Marcel Desailly és a Derby olasz csatára, Fabrizio Ravanelli nem felejtették el egykori párviadalaikat, és most is igen heves küzdelmet produkáltak.

A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget, ráadásul Ravanelli gólt is szerzett, vagyis a párviadalból ő került ki győztesen, ám ez sem csillapította Fehér Toll ingerültségét. Szerinte ugyanis Desailly-t ki kellett volna állítani a második félidőben, amikor is egy labdáért folyó küzdelemben szerinte szándékosan könyökkel arcon vágta. Az olasz támadó természetesen hevesen reklamált a bírónál, aki azonban nem látta az esetet, és így Desailly-t nem büntette, ellentétben a túl vehemensen protestáló Ravanellinek sárga lapot adott. Később azonban a francia sem úszta meg figyelmeztetés nélkül, mivel keményen beleszállt ellenfelébe.

Ravanelli megjegyezte magának a dolgot, és a lefújást követően meg akarta várni az öltözőfolyosó bejáratánál Desailly-t, aki azonban még elment a Chelsea-szurkolóknak megköszönni bíztatásukat, és úgy tűnt, hogy a két játékos közötti további konfrontáció elmarad. Ravanelli azonban kitartó volt, és miután lezuhanyzott és felöltözött, a Chelsea öltözőjének ajtajánál várt a franciára. Jó néhány biztonsági emberre volt szükség, hogy a két futballista ne verekedjen össze, de azt senki sem tudta megakadályozni, hogy ne vágjanak válogatott sértéseket egymás arcába.

Desailly később az újságíróknak így magyarázta viselkedését: "A meccs közben Ravanelli körülbelül 150 ezerszer piszkált és sértegetett, mindig ugyanazokkal a szavakkal, amelyektől most inkább megkímélném önöket. Nagyon agresszív volt, és végül teljesen felidegesített, pedig ez meglehetősen nehéz dolog, hiszen általában nyugodt ember vagyok."

Korábban: