Vágólapra másolva!
A Real Madrid 33 éves csapatkapitánya a Marcának adott nyilatkozatában azt állítja, a Madrid többet veszít Roberto Carlos hiányával, mint a Barcelona Rivaldóéval a vasárnapi Real-Barca spanyol bajnoki örökrangadó előtt. Mint ismeretes, mindkét sztár a brazil válogatottal játszik világbajnoki selejtezőt.

"Roberto Carlost a világon senkiért sem adnám, nélküle sokkal gyengébb lesz a csapatunk. Az nem rám tartozik, hogy a Barca mennyit gyengül Rivaldo távollétével" - mondta a malagai születésű centerhalf.

Hierro a bajnokságban botladozó Real számára kellemes meglepetésként említette az utóbbi hetekben mélyvízbe dobott ifjú kvintett - Pavón, Rubén, Mińambres, Raúl Bravo, Valdo - várakozáson felüli, érett játékát. A Pandilla (Ötök Bandája) néven elhíresült, saját nevelésű srácok egyrészt a klubban folyó remek munkát dicserik, másrészt Vicente Del Bosque edző kiváló szemét.

Hierro szerint csak idő kérdése, hogy mikor indul be igazán a Madrid gépezete a hazai bajnokságban is, ugyanis ha egy csapatban ott vannak négyen (Roberto Carlos, Figo, Zidane, Raul) a világ hét legjobb labdarúgója közül, akkor annak előbb-utóbb érvényre kell jutnia. Hierro szeretné a jövő évi világbajnokságon befejezni valogatottbeli pályafutását, de ha nem lesz ott Camacho kapitány keretében, akkor sem lesz búskomor - a futballtól már így is annyi szépet kapott. A Madrid kapitánya szerint az az alapvető különbség egyfelől Argentína es Franciaorszag, másfelől Spanyolország között, hogy az előbbieknél a válogatott a legfontosabb, utóbbinál viszont a nemzeti tizenegy a legutolsó. S amíg ez így van, senki ne is várjon vb- vagy Eb-sikereket.

A Real és a Barca is győzelemmel melegített a rangadóra

Ch. Gáll András