Vágólapra másolva!
Olaszországban manapság mindenki a Chievo Veronáról beszél, nem véletlenül: az újonc gárda, amely történetében először szerepel a Serie A-ban, nyolc mérkőzés után négypontos előnnyel vezeti a tabellát. Ráadásul a veronaiak nem csak eredményesen, hanem szépen is játszanak, és legutóbbi, Torino elleni bajnokijukon annak is tanúbizonyságát adták, hogy a sportszerűség sem hiányzik a focistákból.

Történt ugyanis, hogy az egyik hazai támadás során a Chievo középpályása, Christian Manfredini vezette a labdát a bal oldalon, egészen az alapvonalig verekedte magát, ám a nagy lendület miatt a labda kicsúszott a pályán kívülre. Ekkor érkezett a torinóiak védője, Luigi Garzya, aki becsúszva akarta szerelni ellenfelét, és hozzá is ért a labdához, amely azonban ekkor már a vonalon kívül volt.

A partjelző azonban nem így látta, és szögletet ítélt a Chievo javára, Garzya heves tiltakozása közepette. Manfredini azonban úgy érezte, hogy nem lenne helyes, ha ők végezhetnék el a szögletet, éppen ezért megkérte csapattársát, Eugenio Corinit, aki a kornereket szokta végrehajtani, hogy adja vissza a labdát a vendégeknek. Így is történt: Corini ahelyett, hogy középre ívelt volna, kirúgta az alapvonalon túlra a labdát.