Vágólapra másolva!
A Bayern München (Giovane Elber a vita "tárgya") után a Real Madrid labdarúgócsapata sem akarja elengedni brazil klasszisát, Roberto Carlost a Bolívia és Venezuela elleni november 7-i, illetve egy héttel későbbi világbajnoki selejtezőkre.

"A védőnek a térdsérülése után 10-15 nap pihenőre van szüksége, ezért azt szeretnénk, ha nem kellene elutaznia a válogatotthoz" - mondta Juan Carlos Hernandez, a Real orvosa. "Ha mindenképpen számítanak rá, akkor is csak a második mérkőzésen léphet pályára. Tisztában vagyunk vele, hogy a brazilokra sorsdöntő meccsek várnak, de egy sérült futballista ebben a helyzetben inkább árt, mint használ."

A Bayern München szintén térdsérülés miatt nem engedélyezi Elber utazását. Uli Hoeness menedzser hozzátette: "A csatár az előző két találkozón sem jutott szóhoz, és fölöslegesen repült el Dél-Amerikába."

Brazília két fordulóval a dél-amerikai kvalifikációs sorozat befejezése előtt a 4. helyen áll (27 pont), két pont hátránnyal a harmadik helyezett Ecuador mögött. Az ötödik Uruguayjal szemben szintén két pont az előnye.

A legjobb négy automatikus résztvevője a jövő évi koreai-japán közös rendezésű világbajnokságnak - eddig csak Argentína biztosította helyét a 32-es döntőben -, az ötödik Ausztráliával játszik pótselejtezőt.

Korábban: