Vágólapra másolva!
A lengyel Wisla Kraków együttese nem tette lehetővé az Internazionale edzője, Héctor Cúper számára, hogy pályára küldhesse sérüléséből felépült támadóját, a brazil Ronaldót, mivel a krakkói gárda szorossá tette a visszavágót, és így az argentin mester nem merte megkockáztatni Ronaldo becserélését. Az olaszok végül továbbjutottak az UEFA-kupa harmadik fordulójába, akárcsak a görög AEK Athén és a bolgár Litex Lovecs.

A milánói együttes két héttel ezelőtt hazai pályán 2-0-ra nyerni tudott, és Cúper úgy gondolta, hogy ez az előny több mint elégséges együttese számára. Ennek megfelelően kissé tartalékosan küldte pályára csapatát, amelyből többek között Clarence Seedorf és a kapus Francesco Toldo is hiányzott, utóbbi helyét Alberto Fontana foglalta el. A hálóőrnek azonban már a negyedik percben maga mögé kellett nyúlnia, mert a Wisla házi gólkirálya, Macej Zurawski bevette a kapuját. A lengyelek hátránya ezzel egy gólra csökkent, és a krakkói együttes vérszemet is kapott, egyre másra vezette a veszélyes támadásokat. Az első játékrészben Tomas Frankowski hagyott ki nagy lehetőséget, majd a szünet után Miroslaw Szymkowiak szabadrúgásánál a hazai drukkerek már gólt kiáltottak. Frankowski ugyancsak az égnek emelte a kezét, és emiatt nem tudta értékesíteni a kipattanót - a labda ugyanis a felső kapufáról kifelé pattant. A kihagyott helyzet visszavetette a hazaiakat, akik ezt követően már nem jelentettek komoly veszélt az Inter kapujára, az olaszok így meg tudták őrizni előnyüket. Cúper a lefújást követően azzal magyarázta Ronaldo be nem cserélését, hogy a találkozó túlságosan is feszült, sok szabálytalansággal tarkított volt, és ezért nem vállalta a kockázatot.

Szintén bejutott a következő körbe a görög AEK Athén, ez azonban nem jelent meglepetést, hiszen a hellének az első meccsen idegenben is nyerni tudtak a horvát NK Osijek ellen. Az eszéki csapatban a visszavágón a kezdő tizenegyben kapott helyet a magyar Radics Zsolt, és együttese előtt egy pillanatra felcsillant a remény, hiszen negyedóra elteltével a vendégek szereztek vezetést, amikor a brazil Ferugem a saját kapujába talált, ám a hazaiak nem estek kétségbe, és hamar egyenlíteni tudtak, sőt, a remekül futballozó Vaszolisz Tszartasz révén a vezetést is megszerezték. Az Osijek azonban ismét betalált, és így a második félidőre is maradt izgalom, amely csak tizenegy perccel a lefújás előtt, a hazaiak újabb találatát követően múlt el. A magyar játékos mindenesetre végigjátszotta a találkozót a horvát együttesben.

A keddi nap harmadik továbbjutója a bolgár Litex Lovecs lett, amely ugyancsak az első mérkőzésen biztosította be maga számára a továbbjutást. A lovecsiek két hete Berlinben nyertek az Union Berlin ellen, és így a visszavágón csak arra kellett ügyelniük, hogy ne szenvedjenek kétgólos vereséget. Ennek megfelelően a vendégek játszottak fölényben, ám nem találták a kemények védekező hazaiak ellenszerét. A németek edzője, a bolgár Georgi Vasziljev a szünetben hármas cserét hajtott végre, és három támadó futballistát küldött a pályára, de a gólszerzéshez ez sem volt elegendő, pedig az Union Sztaniszlav Bacsev kiállítása miatt a 63. Perctől kezdve emberelőnyben játszott. A Litex ezzel fennállása során először jutott be az UEFA-kupa harmadik fordulójába, és 1984 óta az első bolgár csapat, amely ki tudta verni német ellenfelét.

Eredmények:
AEK Athén - NK Osijek 3-2
gól: Lakisz (31.), Tszartasz (38.), Konsztantinidisz (78.), illetve Feruzem (öngól 15.), Mitu (43.)
továbbjutó: AEK Athén 5-3-mal

Wisla Kraków - Internazionale 1-0
gól: Zurawski (4.).
továbbjutó: Internazionale 2-1-gyel

Litex Lovecs-Union Berlin 0-0
kiállítva: Bacsev (Lovecs, 61.)
továbbjutó: Litex Lovecs 2-0-lal.

Korábban: