Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a képzeletbeli dobogó második, illetve harmadik fokán lévő csapat, a Bayer Leverkusen és a Kaiserslautern játssza a rangadót, igaz, érdekes mérkőzésre van kilátás Dortmundban is, ahol a Stuttgart vendégszerepel. A "magyarok" közül a Hertha otthon fogadja a 'Gladbachot, a Cottbus Freiburgba, míg a Bréma Rostockba utazik.

A német Bundesligában rangadóra kerül sor: a második helyezett Bayer Leverkusen a harmadik pozícióban lévő Kaiserslauternt fogadja. Az esélyek a gyógyszerészek mellett szólnak, hiszen utóbbi négy mérkőzésükön háromszor is 4-1-re nyertek, ráadásul évek óta nem nyert a 'Lautern a Leverkusen vendégeként. A hazaiaknál a brazil Lucio hiányzása okoz gondot, a védőt kiállították az 1860 München elleni bajnokin. A Kaiserslauternben Knavs és Lincoln egyaránt térdműtét után lábadozik.

Érdekes összecsapás vár az élboly két másik együttesére is, hiszen a dortmundi stadionban vendégeskedik az idén remek formát mutató Stuttgart. A hazaiak ugyan kiestek a Bajnokok Ligájából, ám az mindenképpen biztató lehet, hogy a Liverpoolban különböző okok miatt nem játszó brazil duó, Amoroso és Ewerthon ismét kezdő lehet. A veterán Kohler sérülés miatt hiányzik, őt továbbra is Metzelder pótolja.

A bajnok Bayern München a Hamburgot fogadja, a sérült Effenberg, Jancker, Scholl és Elber nélkül, de kisebb gondokkal küzd Niko Kovac és Lizarazu is. Zickler felépült, de kérdés, hogyan fér be a remek formában futballozó dél-amerikai támadósorba, a paraguayi Santa Cruz és a perui Pizarro közé. A vendégek legnagyobb problémája, hogy a múlt héten megszakadt az új edző, Kurt Jara veretlenségi sorozata.

A "legmagyarabb" csapat, a Cottbus ezúttal Freiburgba látogat, ahol tavaly 4-1-re kapott ki. Most sem vár sétagalopp Sebőkékre. Latoundji, Vata és Thielemann a lelátóról figyelheti az eseményeket, Termina eltiltása viszont lejár. A hazaiaknál a grúz Kobiasvili öt sárga lapja miatti eltiltását tölti, Coulibaly sérült.

A 12. forduló párosítása:
Szombat, 15.30:
Bayern München - Hamburg
Wolfsburg - Nürnberg
Dortmund - Stuttgart
St. Pauli - 1860 München
Leverkusen - Kaiserslautern
Schalke - 1.FC Köln
Hansa Rostock - Werder Bremen
Vasárnap, 17.30:
Hertha - Mönchengladbach
Freiburg - Cottbus