Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság 12. fordulójában a nemzetközi kupákban is érintett csapatoknak csak vasárnap kell pályára lépniük, de a szombati mérkőzéseken is akadt érdekes esemény bőven. A listavezető Aston Villa például sima vereséget szenvedett a Newcastle United ellen, tovább folytatódott a Southampton hazai vereségsorozata, a Leicester City pedig hét mérkőzés után tudott ismét nyerni a Premier League-ben.

A Rókák ebben a szezonban eddig mindössze egy találkozón szereztek három pontot, hazai pályán pedig még egyszer sem győzött a gárda. Most a kissé gyengélkedő Sunderland volt az ellenfél, és a hazai gárdán látszott, hogy mindent megtesz az első otthoni győzelem érdekében: minden egyes labdáért úgy küzdöttek, mintha az életük múlott volna rajta. A két csapat igyekezett támadó futballt játszani, de a kapuk előtt meglátszott, hogy miért szerepelnek a tabella alsó felében, hiszen a legnagyobb lehetőségeket is kihagyták. Végül aztán a Leicester csatárának, Ade Akenbiyinek sikerült megtörnie a jeget, és a nigériai támadó gólja után eksztázisban tépte le magáról a mezt. Meg is volt oka az örömre, hiszen utoljára április 15-én volt eredményes, és az utóbbi időben a szurkolók többször is kifütyülték őt gyenge játéka miatt. Most azonban a gólja három pontot jelentett a Rókáknak.

Ugyancsak gyengén szerepel a jelenlegi pontvadászatban a Southampton gárdája. A Szentek a nyáron költöztek új, hipermodern stadionukba, a St. Mary's-be, ám a vadiúj aréna egyelőre nem sok sikert hozott a számukra, hiszen négy hazai meccsükön mindössze egy pontot tudtak szerezni. A drukkerek az újonc Blackburn ellen abban reménykedtek, hogy végre megtörik az átok, és amikor a lett Marian Pahars a 35. percben megszerezte a vezetést a Szenteknek, akkor úgy tűnt, hogy reményeik valóra válnak. Közvetlenül a szünet előtt azonban a vendégek török vendégmunkása, Tugay egy távoli bombával kiegyenlített, és a második játékrész utolsó percében ismét a Southampton kapujába került a labda Craig Hignett jóvoltából. A Blackburn utoljára 63 évvel ezelőtt tudott nyerni idegenben a Szentek ellen, a St. Mary's azonban meghozta a sikert a vendégek számára.

A nap rangadóját a listavezető Aston Villa és a Newcastle United játszotta, és a Szarkák remek játékkal köszöntötték csapatkapitányukat, Alan Shearert, akinek ez volt a 400. mérkőzése az élvonalban. Persze az ünnepelt is tett arról, hogy a Newcastle győztesen vonuljon le a pályáról, hiszen a második félidő elején hatalmas gólt ragasztott Peter Schmeichel hálójába. Shearer csatártársa, a walesi Craig Bellamy azonban még őt is felülmúlta, hiszen két alkalommal vette be a dán óriás kapuját, és az egész találkozó során kimagaslóan futballozott.

Korábban:

Már nem sokáig első az Aston Villa