Vágólapra másolva!
Diego Maradona a Michelle nevű hurrikán miatt nem tudott hétfő este elutazni Havannából Buenos Airesbe: szombaton rendezik az argentin futball-legenda búcsúmeccsét, egyelőre azonban bizonytalan az indulás időpontja.

"A hurrikán komoly károkat okozott Kubában. Egyelőre nem lehet megjósolni, hogy mikor szállnak fel ismét a repülőgépek" - mondta David Coppola, a futballista menedzsere. "Michelle" vasárnap érte el a karibi országot és hatalmas károkat okozott: 750 ezer embert kellett kitelepíteni, az áramszolgáltatást, a vízi- és légi közlekedést leállították. A fővárosban a 170 kilométer/órás szélvihar következtében a tenger elöntötte a part menti területeket, Havanna egyik vezető kórházában az orvosok térdig érő vízben látták el a betegeket.

Az "isteni Diego", aki kábítószer-függősége miatt is gyakran a lapok címoldalára került, Kubában készült fel a találkozóra. A Boca Juniors stadionjában a jelenlegi - már vb-résztvevő - argentin válogatott az egykori szupersztár meghívottjaiból összeállított csapattal mérkőzik. A klasszisok között a kolumbiai kapus Rene Higuita, a francia Eric Cantona és az uruguayi Enzo Francescoli is pályára lép.