Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson immáron 15 esztendeje reflektorfényben van. A Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere napra pontosan ma 15 éve lépett be az Old Traffordra, ám úgy érzi, idény végén muszáj lesz abbahagynia. Addig azonban még feladatok várnak rá, emiatt aztán csapatára is gondolva szeretné még szerződtetni a Malaga védőjét, Fernando Sanzot.

Tizenöt esztendeje áll a Manchester United alkalmazásában Sir Alex Ferguson, aki ez idő alatt mindössze három olyan esztendőt produkált, amikor nem nyert semmit csapatával. A mostani gyengébb szereplés ellenére nincs krízishelyzet a klubnál, hiszen a csapat a listavezetőtől csupán öt ponttal elmaradva 5. a bajnokságban és áll még a Bajnokok Ligájában is. Ám Ferguson a The Sunnak elmondta, ez a játék már nem hasonlít a korábbi évekhez.

"28 éve dolgozom edzőként, és be kell látnom, a futball megváltozott. Nagyobb az elvárás, nagyobb a nyomás. Szörnyű nehéz így dolgozni. Mindennap újságban kell szerepelni, a játékosom még le sem jön a pályáról, már mikrofont dugnak az orra alá. Hosszú ideje dolgozom már mindig emlékezve arra, ez a Manchester United."

"Igen, sok mindet megnyertünk, voltak nagy sikereink. De ez nem a normális állapot, az emberek gyorsan felejtenek. December 31-én 60 éves leszek, és egyre gyakrabban felteszem magamnak a kérdést: meddig még? Sok dolog van még az életemben, amit megtennék, csak eddig nem volt rá időm. Nehéz kiszállni a futballból, főleg, ha sikeres az ember. De belefáradtam, ezért kell kiszállok."

"Sohasem vettem olyan játékost, aki pályája csúcsán volt - kivéve Laurent Blanc-t és Teddy Sheringhamet" - mondta Sir Alex, aki máris a védelem megerősítésén dolgozik. A csapat ugyanis 11 ligamérkőzésén 20 gólt kapott, tavaly erre 31 meccsre volt szükség. A kiszemelt nem más, mint a spanyol Malaga középső védője, Fernando Sanz. A játékosért 12 millió fontot kér a Malaga, és úgy tűnik, közel a megegyezés. Sanz, aki az egykori Real Madrid-elnök Lorenzo Sanz fia, korábban hat szezont húzott le a királyi gárdánál

Pincési László