Vágólapra másolva!
Karel Poborsky az idény végén visszatér hazájába és valószínűleg befejezi pályafutását. A cseh labdarúgó-válogatott középpályásának 2002. június 30-án jár le a szerződése a Lazio csapatánál.

"Egyelőre csak abban vagyok biztos, hogy nyáron hazamegyek és egy ideig nem akarok a futballra gondolni" - mondta a 29 éves játékos. "Lehet, hogy egy-két év múlva valamelyik cseh klubban újrakezdem, de ezzel egyelőre nem foglalkozom. Olaszországban rengeteg csalódás ért, nem olyan mesés világ ez, mint ahogy azt sokan hiszik."

Poborsky csak elvétve kapott helyet a kezdő tizenegyben. "Több taktikai variációt is kipróbáltunk, de egyszer sem szerepelhettem kedvenc posztomon, nem játszhattam támadó középpályást. Általában egy félidőt töltöttem a pályán, ha egyáltalán szóhoz jutottam."

A labdarúgó jelenleg a cseh válogatottal a Belgium elleni vb-pótselejtezőkre készül (november 10. és 14.). Pályafutása legnagyobb sikerét 1996-ban érte el, amikor tagja volt az angliai Európa-bajnokságon ezüstérmes együttesnek.

Korábban:

Nyolc kerettag a Sparta Prahából