Vágólapra másolva!
Két térdműtét és 20 perc játék - ennyi jutott Ronaldónak a Serie A elmúlt két évében. Az olasz bajnokságban szereplő Inter brazil csillaga egyelőre képtelen visszatérni, és mind többen kérdőjelezik meg, hogy a zseniális játékos valaha is a régi lesz.

Ronaldo és Cúper: Egyikük sem
így képzelte a visszatérést
Ronaldo mindössze 13 percet töltött a pályán

A La Gazzetta dello Sport szakírója, Candido Cannavo szerint: "A Ronaldo-motor legfontosabb része, a térd, valamint a combizom még nincs megfelelő állapotban, nyikorog, nem sportolóhoz illő. Az egész Ronaldo-motor rozoga!" De Candido hozzátette, véleménye ellenére ő még azok közé tartozik, akik hisznek a visszatérésben.

Mindenesetre tény, 1998 óta gyakorlatilag árnyéka önmagának a korábban a világ legjobbjának tartott játékos. Térde először az 1998-as világbajnokságon rakoncátlankodott, majd az 1999. novemberi műtétet követő visszatérés hét percet engedélyezett számára a Lazio elleni Olasz Kupa-mérkőzésen. Újabb műtétet, kényszerpihenőt és rehabilitációt követően idén szeptemberben próbálkozott meg ismét a játékkal, ám a Brassó elleni UEFA-kupa-mérkőzésen izomsérülés miatt le kellett cserélni. Vasárnap - 1999. november 21-e után először - olasz bajnokin is pályára lépett, de sérülés miatt ezúttal csak 13 percet tölthetett a San Siróban.

"Nagyon sajnálom az embereket. A San Siro atmoszférája fantasztikus volt, éreztem, hogy a szurkolók velem vannak" - mondta Ronaldo. "Remélem, így lesz a következő meccseken is. Nem komoly a sérülésem, kedden már ismét edzésbe állok. Türelem kell. Két év kihagyás nem két hónap, idő kell, míg visszanyerem a formámat. És nem haragszom Cúperre, amiért eddig nem játszatott, neki volt igaza. Ő az edző, neki kell eldöntenie, mit miért tesz."

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Giovanni Trapattoni együtt érez a támadóval. Mint elmondta, ő hasonló okok miatt hagyta abba a futballt: "Amikor játékos voltam, ugyanilyen izomgondjaim voltak. Képes voltam 90 percet edzeni és futballozni, de az teljesen más volt, mint tétmérkőzésen szerepelni. 33 évesen kellett befejeznem, de úgy vélem, Ronaldo még fiatal ehhez."