Vágólapra másolva!
Németországban már nem először fordul elő, hogy egy csapat szerződéshosszabbítást ajánl beteg játékosának. Ezúttal a rákos beteg Heiko Herrlichhel kötne újabb négyéves kontraktust a Borussia Dortmund.

Korábban éppen a jelenlegi tréner, Matthias Sammer volt hasonló helyzetben, amikor súlyos sérülése ellenére a klub meghosszabbította szerződését, ám Sammer már egy percet nem léphetett pályára. Az egykori német válogatott csatár, Heiko Herrlich tavaly tudta meg a hírt: agytumora van. A műtét és a gyógykezelés sikerült, a hírek szerint Herrlich már túl van a veszélyen. Idén eddig kétszer csereként már pályára is léphetett. De valószínűleg őt is meglepte a Dortmund új ajánlata: a klub négyéves szerződést kíván kötni a csatárral.

Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója tagadta, hogy merő szimpátiából és együttérzésből döntött volna így a klub. "Biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan a régi Heiko tér vissza közénk,nekünk pedig szükségünk lesz egy jó csatárra" - mondta Zorc.

Herrlich 1995-ben, 12 millió márkáért szerződött Dortmundba, miután a Borussia Mönchengladbach csapatában gólkirály lett. Idén két alkalommal kapott lehetőséget: a Schalke és a Bayer Leverkusen ellen. "Ha a futball igazságos, akkor Heiko még rengeteg gólt szerez nekünk a jövőben" - mondta Sammer.

Pincési László

Ajánlat: