Vágólapra másolva!
Jövő héten háromfrontos Magyarország-Macedónia válogatott labdarúgó-mérkőzésekre kerül sor idehaza. Az A csapat mellett az olimpiai, valamint a teremválogatott is pályára lép. Gellei Imre szövetségi kapitány pénteken 13 órakor hirdet keretet, amelyben nem elképzelhetetlen, hogy több újonc, így például az újpesti Tokody, a ferencvárosi Gyepes is helyet kaphat. Gellei Imre szerdán megnevezte "másodállású" segítőit.

Ugyanezen a napon tartja az MLSZ rendes évi közgyűlését is, ám ezen az összejövetelen semmi rendkívüli nem várható, csupán annyi, hogy várhatóan elfogadják az 1999-es és 2000-es gazdasági beszámolót, illetve az idei költségvetést. Tehát tényleg békés ülés várható, persze "műsoron kívül" nyilván felmerül majd a taxisofőrök tévényilatkozata is, amikor is megvádolták Sebőköt és Dárdait, hogy kiszöktek a válogatott edzőtáborából. Dárdai egyébként - mint ahogyan nekünk is - jelezte, alig várja, hogy az ország nyilvánossága előtt bocsánatot kérjen az illető, különben a per után a kenyere, pontosabban az autója is rámegy a kijelentésére.

Gellei Imre szövetségi kapitánya szerdán megnevezte segítőit: november 15-től Sallói István helyett Magyar Zoltán lesz az együttes menedzsere. A pályaedzők: Dajka László és Elekes József, míg a kapusokkal Tamás Gyula foglalkozik majd. A csapat orvosa dr. Lejkó Dezső lett, a két masszőr: Eisemann László és Váczi László. Valamennyien másodállásban dolgoznak a válogatott mellett.

Az A válogatott fellépésére (november 14., 20.15) szerdán kezdik el árusítani a jegyeket a Megyeri úti stadion pénztáraiban, a belépők egységesen 758 forintba kerülnek, abból az alkalomból, hogy 758. találkozóját játssza a magyar együttes. A diákok és nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg a meccset.

Az olimpiai csapat egy nappal korábban, kedden az Üllői úton (15.30) mérkőzik meg a macedónok hasonló korú gárdájával, itt a belépés mindenki számára díjtalan. Az előzetes tervekkel ellentétben a jövő heti találkozóra még nem nevezik ki az új kapitányt - aki egyébként bizonyosan Róth Antal, a Pécs vezetőedzője lesz -, így a keddi meccsen Elekes József, Gellei Imre segítője ül majd az olimpiai csapat kispadján.

A teremválogatottak randevújának helyszíne egyelőre ismeretlen, erre az összecsapásra feltehetően vasárnap kerítenek sort. Ez ugyan már nem a macedónok elleni programhoz tartozik, mindenesetre ez idő tájt a mienk közül a legnagyobb tétért zajló találkozók várnak az U19-es válogatottunkra Angliában. Sarlós András együttese holnap utazik el a szigetországba, ahol Grúzia és Anglia ellen kisérli meg a továbbjutást a következő Eb-selejtezőkörbe. Érdekesség, hogy négy MTK játékos is helyet kapott az utazó keretben, köztük Czvitkovics Péter és Juhász Roland is, akik mellesleg kezdő játékosok lettek volna a szombati Újpest elleni Hungária körúti rangadón.