Vágólapra másolva!
Pénteken és szombaton a 17. forduló mérkőzéseit rendezik a labdarúgó NBI-ben. A legérdekesebb párharc az Üllői úton várható, ahol holnap este 6 órakor a címvédő Ferencváros a tavalyi bajnok Dunaferrt fogadja.

A házigazdák hat nap híján két hónapja nyertek utoljára (szeptember 14-én 3-1-re a Vasas otthonában). Persze a zöld-fehér futballisták nem emiatt nem nyilatkoznak egyetlen lapnak sem mostanság -a hallgatási fogadalmuk december 4-ig érvényes- hanem az úgynevezett Gyurkovics-cikk okán.

Utóbbi mellesleg lerágott csont, akárcsak az, hogy gyenge a Fradi. Igaz, a lényegesen erősebb játékosállománnyal rendelkező Dunaferr sem remekel az utóbbi hetekben, ám Egervári Sándor együttesében több gólérzékeny labdarúgó található, mindenekelőtt Tököli. Egy biztos: éles mérkőzésre van kilátás, hisezn amelyik csapat kikap, noha messze még a pontvadászat vége, kezdhet lemondani dobogós álmairól.

Utóbbi a Fradi és a Dunaferr esetében is komoly kudarcként fogható fel, ráadásul a zöldeknél egy újabb vereség fejeket követelhet. Személyi változás a téli szünetben így is, úgy is várható az Üllői úton, majd Várszegi Gábor tulajdonos jelentős pénzinjekcióval megtoldva a hírek szerint egymilliárd forinttal igyekszik megerősíteni az FTC-t, ám kétségtelen, arrafelé mostanság senki sem allhat nyugodtan a jövőjét illetően. Kivétel ezalól talán a kulcsembernek tekintett Szucs Lajos, vagy olyan tehetséges fiatal, mint például Gyepes.

Ami viszont már hetek óta meglehetősen szembetünő, Csank János a Fradi trénere mintha a bajnokság őszi idény végét, másként a mielőbbi távozását várná. A holnapi 90 perc nagy kérdése, hogy a két remek edző közül melyikük képes felrázni együttesét ebben a valódi és átvitt értelemben is borongós időszakban. A kör többi találkozóját szombaton rendezik.

A 17. forduló menetrendje:

péntek:
Ferencváros - Dunaferr, Üllői út, 18 ó, v: Dubraviczky

szombat:
Debrecen - Haladás 16 ó, v: Bukovics
Vasas - Videoton, Fáy u., 16 ó, v: Hajdó
MTK Hungária - Újpest, Hungária krt., 16.20 ó, v: Kassai
Zalaegerszeg - Kispest-Honvéd 17 ó, v: Kiss B.
Győri ETO - Sopron 17 ó, v: Makai

Bánki József