Vágólapra másolva!
Iker Casillas - Míchel Salgado, Hierro, Pavón, Roberto Carlos - Figo, Zidane, Makelele, Vieira - Raúl, Sevcsenko. Egész jó csapat, csak kár, hogy a fantázia szüleménye. Vagy mégsem?  Florentino Pérez, a Real Madrid vállalkozó kedvű elnöke szerint nyártól így fog kinézni a nyolcszoros BEK-győztes kezdő tizenegye.

Pérez elnök kívánságlistájának két legfrissebb "tétele" Andrij Sevcsenko és Patrick Vieira, a Milan, illetve az Arsenal két ékköve. Mindketten 25 évesek, előbbi ukrán, utóbbi francia, és összesen 16,5 milliárd pesetát - valamivel több, mint 80 millió dollárt szán megvételükre a madridi főnök.

Amennyiben Vieirát már decemberre akarja a Madrid, akkor a lelépési díj 7,5 milliárd peseta (30 millió angol font), ha csak nyárra, a szezon befejeztével, akkor "mindössze" 5 milliárd, vagyis 20 millió font.

Sevcsenkóval nehezebb a helyzet, mivel az ukrán gólvágó Silvio Berlusconi kedvence, ő szezon közben semmiképpen nem engedi el a centert. Nem is olyan régen még Nestát akarták megszerezni Madridban a védelem tengelyébe, ám azóta a saját nevelésű fiatal srác, Pavón befutott, és immár senki sem beszél az olasz válogatott centerhalfjáról.

Pérez kedden már tárgyalt is Vieira ügynökével, Marc Roger-val. Az ügylet lebonyolításával azt a Santos Maárquezt bízta meg a madridi elnök, aki Anelka, Figo és Zidane szerződtetését is tető alá hozta. A legfrissebb tárgyalások Pérez yachtján, a Pitina II-n zajlottak, Palma de Mallorca térségében.

Vieira érkezésével immár három francia - Zidane, Makelele, Vieira - alkotná a középpályát, kiegészítve a portugál Figóval. Két művész (Figo, Zidane) és két duplatüdejű perpetuum mobile (Vieira, Makelele): maga lenne a tökély. Sevcsenko? Az ideális kiegészítő a kissé hátra húzódva operáló opportunista alkotó, Raúl Gonzalez mellé. A világ talán leghatékonyabb góllövője, igazi tank, a huszonegyedik század Gerd Müllere.

Zidane érkezésével azt mondtuk, ezt a Realt már képtelenség tovább erősíteni. Dehogyis képtelenség. Csak egy kis pénz és fantázia kell hozzá.

Ch. Gáll András

Korábban: