Vágólapra másolva!
A Juventus együttesénél nincsen nagy választék csatárokból, hiszen Marcelo Salas sérülését követően Marcelo Lippi csak Del Pieróra, Trézéguet-re és Amorusóra számíthat a támadósorban. Nem csoda, hogy felmerült annak a lehetősége: a Zebrák a télen igazoljanak egy új futballistát. Pedig nem is kellet messzire menniük az erősítés érdekében: Lippi aktivizálta a gárda "elfelejtett" uruguayi támadóját, Marcelo Zalayetát.

Harmadik próbálkozásra talán sikerül bejátszania magát a Juvéba

A következő esztendőt már az egyik legnagyobb uruguayi együttesben, a Penarolban kezdte, ám a gólgyártást itt sem hagyta abba, és az év végén bajnoki címet szerzett. Az 1997-es junior-világbajnokságon hazája válogatottjával ezüstérmet szerzett, és decemberben az Egyesült Arab Emírségek ellen a nagyválogatottban is bemutatkozhatott. 1998 januárjában az olasz Juventus vette meg, és hamarosan a Serie A-ban is debütálhatott.

Természetesen csak csereként vették számításba, de öt találkozó is elég volt a számára, hogy megszerezze első gólját a campionatóban. A következő idényt is a Juvéban kezdte, de egy meccs után kölcsönadták az Empolinak, ahol kétszer volt eredményes. 1999 nyarán a spanyol élvonalba frissen felkerült Sevillához került kölcsönbe, és a Primera Divisiónban öt találatig jutott. Ugyannyi gólt szerzett a legutóbbi bajnokságban is, a különbség mindössze annyi volt, hogy a Sevilla ekkor már a második vonalban szerepelt.

Az andalúziaiak feljutottak ugyan a legjobbak közé, de Zalayetára nem tartottak igényt, aki így csapat nélkül maradt: szerződése ugyan a Juventushoz kötötte, de a torinóiak be sem nevezték a bajnokságba. Salas sérülése azonban új helyzetet teremtett, Lippi ismét felhívta őt az első csapathoz, és a tegnapi edzőmeccsen két góllal bizonyította: egy próbálkozást mindenképpen megér.

Korábban:

November 9., a nap játékosa: Walter Samuel (Argentína)