Vágólapra másolva!
Mario Zagallo, a Flamengo labdarúgócsapatának vezetőedzője felajánlotta lemondását, amit a klub irányítói nem fogadtak el. A szakvezető együttese gyenge teljesítménye miatt szeretett volna távozni.

"Zagallo a világ egyik legjobb trénere, nem az ő hibája, hogy hagyományainkhoz méltatlanul szerepelünk" - mondta az egyesület szóvivője. "Arra kértük, hogy az év végéig mindenképpen folytassa a munkáját, a továbbiakat majd megbeszéljük."

"Nem vagyok hozzászokva a kudarchoz, de azt sem akarom, hogy azzal vádoljanak, cserbenhagyom az egyesületet, ezért maradok. Decemberben azonban befejezem" - kommentálta a felemás helyzetet
Zagallo.

A Flamengo a 28 csapatos bajnokságban 23 forduló után - négy körrel a befejezés előtt - a 25., azaz kieső helyen áll. A klub 106 éves története során mindig a legmagasabb osztályban játszott.

A 70 éves Zagallo játékosként 1958-ban és 1962-ben, szakvezetőként 1970-ben, másodedzőként pedig 1994-ben lett világbajnok a brazil válogatottal. Helyzetét nehezíti, hogy a bajnokság a vb-selejtezők alatt sem szünetel és emiatt három meghatározó futballistájáról - Juan, Vampeta, Edilson - kénytelen
lemondani.

Korábban: