Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó mérkőzésén helyenként látványos játékkal kiütéses győzelmet aratott Macedónia ellen.

Barátságos mérkőzés:
Magyarország - Macedónia 5-0 (2-0)
Megyeri út, 12 ezer néző
vezette: Kljucsnyikov (orosz)
Magyarország: Babos Gábor - Bodnár László, Kuttor Attila, Juhár Tamás, Füzi Ákos (Egressy Gábor 75.) - Pető Tamás (Böőr Zoltán 61.), Lisztes Krisztián (Dvéri Zsolt 76.), Sebők Vilmos (Lendvai Miklós 53.), Dárdai Pál (Szamosi Tamás 70.) - Tököli Attila (Tokody Tibor 64.), Ferenczi István
Macedónia: Orhej Nikolov - Goran Sztavrevszki, Gocse Szedloszki, Igor Gyuzelov, Huszein Beganovic - Jurica Sziljanovszki (Dragan Nacsevszki 62.), Vancso Trajanov, Mile Krsztev (Goran Sztanic 41.), Szaszo Lazarevszki - Miroszlav Dzsokic (Angelico Panov 69.), Pancse Sztojanov
gól: Lisztes (4., 75.), Ferenczi (27.), Tököli (57. - 11-esből), Tokody (66.)
sárga lap: Lisztes (13.), Bodnár (39.), illetve Sztavrevszki (33.)

4. perc: Dárdai átadásával Lisztes ugrott ki, és 10 m-ről Nikolov mellett a jobb sarokba lőtt (1-0).

27. perc: Tököli ívelte keresztbe a labdát a jobboldalról, Ferenczi éles szögből ballal, kapásból a kapus feje felett a hálóba helyezett (2-0).

57. perc: Tököli kényszerítőzött Ferenczivel, a visszakapott labdával betört a 16-oson belülre, ahol Beganovic lerántotta, 11-es. A büntetőt Tököli laposan a kapu bal oldalába lőtte (3-0).

66. perc: Lisztes ugratta ki a lesre játszó védők között Tokodyt, és az egy perccel korábban pályára lépő újpesti újonc kicsit kisodródva, 8 m-ről a bal sarokba lőtt (4-0).

75. perc: Füzi baloldali beadása után Lisztes 11 m-ről a bal felső sarokba fejelt (5-0).

Az első félidőben a macedónok birtokolták többet a labdát, a magyarok visszahúzódtak saját térfelükre, és gyors ellentámadásokkal próbálkoztak. A taktika bevált, hiszen két gólt is sikerült így szerezni, míg a vendégek nem tudtak komoly helyzetet kialakítani.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az első véget ért, a macedónok kezdeményeztek többet, a magyarok szerezték a gólokat. Az utolsó negyedórára teljesen szétesett a vendégek játéka, és ha a hazaiak jobban figyelnek a befejezéseknél, nagyobb különbséggel is győzhettek volna. A lefújás után a hideg idő ellenére Gellei Imre szövetségi kapitány csapatát a kilátogató tizenkétezer néző még percekig ünnepelte - tűzijáték zárta a Megyeri úti pálya avatóünnepségét.

Gellei Imre: - Jól játszott a csapat, ilyen arányban is megérdemelten nyert. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy a macedón együttes a mezőnyben kifejezetten jól futaballozott. Örülök, hogy sikerült látványos gólokkal és játékkal kiszolgálni a szépszámú közönséget, ám szeretném leszögezni, a jövőben is szerénynek kell maradnunk, ahogy azt székfoglalómban is mondtam.

Gjore Jovanovszki: - Nem kezdtünk rosszul, sokáig nem tűnt úgy, hogy súlyos vereséggel távozhatunk Magyarországról. Idővel azonban elfáradtunk, ráadásul a magyar csapat is remekül játszott, így ilyen arányban is megérdemelten nyert. Gratulálok a hazai csapatnak, és sok sikert kívánok kollégámnak.

Bánki József

Ajánlat: