Vágólapra másolva!
Egy hét alatt két vereség, 1-7-es gólkülönbség, nem csoda, ha Kisteleki István az Újpest vezetőedzője nincs rózsás kedvében. A lilák az MTK-tól elszenvedett múlt heti 0-3 után vasárnap hazai pályán 4-1-re kaptak ki a ZTE-től, s a szurkolók egyre türelmetlenebbül kérik számon  a trénertől az eredményeket.

Kisteleki István, a táblázaton pillanatnyilag 6. helyen tanyázó "violák" szakvezetője a kudarcokról, a csapat lehetőségeiről és egyéni gondjairól a következőket mondta: "Elöljáróban annyit, két olyan csapattól kaptunk ki, amelyektől ki lehet kapni, elvégre a bajnokság első és második helyezettjével találkoztunk. Más kérdés, hogy a ZTE ellen a játékosok hozzáállásával egyáltalán nem voltam megelégedve. Mondhatnám úgy is, a vereségek módja és mértéke a bosszantó. Tisztában vagyok azzal, hogy a mai Újpestnél az MTK és a ZTE is komolyabb játékerőt képvisel, ám az akaratbeli hiányosságokra ez sem lehet mentség. Ám azért pánikhangulat sincs a klubnál, hiszen nem hosszan tartó krízisről beszélhetünk, hanem egy hat napos történetről, amiből való igaz, rosszul jöttünk ki. Ezt így is fel lehet fogni. Mindenesetre ma délelőtt elbeszélgettem a játékosokkal, s azt kértem tőlük, hogy bizonyítsák be, volt értelme annak a másfél évnek, amely során együtt dolgoztunk. Erre szerdán Kispesten és a hét végén a Debrecen elleni Megyeri úti mérkőzésen bőven lesz lehetőségük.

- Említette, hogy az Újpestnél akadnak jobb csapatok a mezőnyben. Reálisan hová taksálja együttesét a tabellán?
- Már a bajnokság elején mondtam, s ehhez tartom magam most is, a játékosállomány erejét felmérve, az Újpest a 4-6 hely között végezhet. Az más kérdés, hogy a labdarúgók motiválása okán magasabb célok is kitűzhetők, ám az irreális elvárások csak csalódást okoznak a fiúknak.

- A keret összetételét figyelembe véve mi a legfőbb gond, milyen posztokon lenne szükség erősítésre?
- Elsősorban az a probléma, hogy 14 olyan játékosom van, akikkel komolyan számolhatok. Ráadásul Galaschek mellett, aki ugyebár már nem a jövő embere, de hasznos tagja az együttesnek, mindössze egy olyan futballistát igazoltunk, akit konkrétan én kértem. Nevezetesen Posza kapust, a többiek nem az én kivánságomra kerültek az egyesülethez, igaz, a vezetők szerződtetésük előtt konzultáltak velem ezekben az ügyekben. Mindezek tükrében azonban tudatos csapatépítésről nem lehet beszélni. Ennek a hátrányát érezzük mindmáig. A szurkolók viszont nem értik ezt meg, őket nem érdeklik a körülmények. A drukkerek, érthetően, csak a győzelemben gondolkodnak. Mi is, ezért is mondtam a játékosoknak, hogy már szerdán, Kispesten kötelességünk javítani.

Bánki József

Korábban: