Vágólapra másolva!

A müncheni és a manchesteri együttes régi ismerősként köszöntheti egymást, hiszen ez a két gárda a legutóbbi idényben is találkozott egymással, igaz, akkor már a negyeddöntőben. Most valamivel korábban futottak össze, így olyan nagy jelentősége azért nincsen az eredménynek, ráadásul az első fordulót követően még rengeteg idő lesz a javításra, de ezen a szinten már a presztízs is hatalmas tétet jelent.

A mai találkozó fókuszában két csapatkapitány, Stefan Effenberg, illetve Roy Keane áll, hiszen mindketten a hét végén tértek vissza együttesükbe hosszú sérülést követően. Ám míg Keane visszatérése remekül sikerült, hiszen az ír középpályás végigjátszotta a Leicester City elleni találkozót, amit a Vörös Ördögök 2-0-ra meg is nyertek, addig Effe csak egy félidőn keresztül volt a pályán a Werder Bremen ellen, ráadásul a bajorok kilenc győzelem után ismét vereséget szenvedtek a Bundesligában.

A fanyalgók szerint a nemes egyszerűséggel csak Főnöknek becézett Effenberg visszatérése csak problémákat okoz a Bayernnél, mivel a középpályássor nélküle is remekül szuperált, így viszont a jól működő csapatrészből valakinek ki kell maradnia, aki minden bizonnyal Paulo Sergio lesz. Nagy kérdés még, hogy a németek bombacsatársorával, amelynél több gólt egyetlen gárda sem szerzett a BL csoportmérkőzései során, hogy tud majd megbirkózni a MU védelme, amely enyhén szólva is sebezhetőnek tűnt a korábbi találkozókon.

A csoport másik mérkőzését a Boavista és a Nantes vívja, és a két, továbbjutásra voltaképpen esélytelennek tartott együttes mérkőzésén az lesz a tét, hogy melyikőjüknek lehet reális esélye a meglepetésre. A portugál és a francia bajnokcsapattól sem várták, hogy ilyen messzire eljut, különösen a Kanárik jó BL-szereplése meglepő katasztrofális bajnoki helyezésük tükrében. Hiába utolsók azonban hazájuk pontvadászatában, a luzitán listavezetőnél jól tudják, hogy ezen a szinten már egyetlen ellenfelet sem szabad könnyedén venni.

A B csoportban minden fordulóra jut majd egy szuperrangadó, hiszen ebben a kvartettben szerepel a Liverpool FC, az FC Barcelona és az AS Roma is. Az első körben az angol és a spanyol (jobban mondva katalán) gárda csap majd össze, és mindkét oldalon jól emlékeznek az előző szezonban az UEFA-kupa elődöntőjében vívott párviadalukra. Akkor egy rendkívül unalmas barcelonai döntetlen után az Anfield Roadon a 'Pool egygólos győzelmet aratott, és bejutott a fináléba, amit később meg is nyert.

A Vörösöknek most is jól megy, hiszen a hét végén átvették a vezetést az angol bajnokságban, annak ellenére, hogy csak döntetlent játszottak a Blackburnnel. A találkozón Emile Heskey csak csere volt, a Barca ellen azonban minden bizonnyal kezdeni fog, és a katalánok védője, Frank de Boer szerint ő a Liverpool legveszélyesebb embere. A holland védőnek minden bizonnyal meggyűlik majd a baja a hórihorgas támadóval, mint ahogyan a remek formában lévő Michael Owenre is nagyon vigyáznia kell. Az angolok tehát a lehető legjobb összeállításukban lépnek majd pályára, ám ugyanez nem igaz a Barcára, ahol a védelem jobb oldalán az eltiltott Puyol helyén a holland Michael Reiziger játszik majd. Ott lesz majd a kezdő tizenegyben a hét végén pihentetett Rivaldo is, így Javier Saviolának csak a kispadon jut a hely.

A keddi programot a Galatasaray és az AS Roma találkozója zárja, és az isztambuliak számára nem kisebb a tét, mint hogy megőrizzék hazai veretlenségüket, amely a nemzetközi porondon már két éve tart. Mindenképpen biztató lehet a törökök számára, hogy ez alatt a két év alatt több olasz gárdával is összecsaptak már, és mindig győztesen kerültek ki a párviadalból. Mircea Lucescu leginkább irányítójára, Sergen Yalcinra számít, aki a hét végi bajnokin kiválóan futballozott, olyannyira, hogy mestere szerint még Tottinál is jobb játékos. Ehhez persze a Farkasok játékmesterének is lesz egy-két szava, így az Ali Sami Yen-stadionban is érdekes összecsapás várható - mint ahogyan mindegyik pályán, ahol BL-meccseket játszanak.

Ajánlat: