Vágólapra másolva!
Andy Cole, a Manchester United és az angol labdarúgó-válogatott csatára csalódott. Úgy érzi, akárhogyan játszik, az nem számít a csapatba kerülésnél.

Fotó: Reuters
Cole az Arsenal és a Liverpool kivételével bármelyik angol csapatba beférne

"A csapatba kerülés logikáját nem tudom megfejteni. Akármilyen jól játszol is a hét végi bajnokin, amikor eljön a kedd vagy a szerda, nem találod magad a kezdők között. Ha jól játszom, az sem garancia a szereplésre, de nem vagyok az a típus, aki kopogtat a menedzser ajtaján. Én játszani akarok! Ha a kapuban jutna számomra hely, akkor azt is elfogadnám. De csereként nem tudok játszani, nem tudom felvenni a meccs ritmusát. Vannak olyan futballisták, akiknek ez kimondottan kedvez - Solskjaer például ilyen -, engem inkább bénít. Az Olympiakosz ellen például gólt lőttem, egy héttel később a Deportivo ellen ez nem sikerült. Első esetben hős voltam, a másodikban gazember. Ez már csak a cserék sorsa."

Cole a nyáron eligazolhatott volna az Old Traffordról, de nem tette, hiába hívta volt egyesülete, a Newcastle, aztán az Aston Villa, a Fulham és a Middlesbrough, ő maradt, mert nem akart ilyen módon egérutat nyerni. A jelenlegi helyzet azonban elsősorban mentálisan akadályozza a jó szereplésben, igaz a csatár néhány dolgot átértékelt az életében: "Néhány évvel ezelőtt csak a futball töltötte ki az életemet. Aztán ahogy idősebb lettem, rájöttem, a futball csupán egy játék. A New York-i tragédia kapcsán is az jutott eszembe: a futball csak játék."