Vágólapra másolva!
Fejér megyei hetet tart az MTK, miután a szerdai, hazai, Videoton elleni siker után a hét végén Dunaújvárosba látogat. A hét rangadójának a vendégek szempontjából az a legnagyobb tétje, hogy az őszi elsőséget mekkora pontelőnnyel tudja abszolválni.

A magyar élvonalban az MTK már őszi bajnok csapata a Videoton után a másik Fejér megyei csapat, a Dunaferr ellen lép pályára. Bognár György együttese talán már kicsit könnyedebben is veszi az összecsapást, így a hazaiak megcsíphetnek egy pontocskát. Az MTK-ban Győri még műtétjét követően lábadozik, de nem egészséges a két fiatal, Elek és Czvitkovics, valamint a szerb középpályás, Jezdimirovic sem. A hazai együttesben nincs sérült, ám amint letöltötte sárga lapos büntetését Bagoly és Tököli, azonnal újabb játékos ülhetett lelátóra, a Győr ellen kiállított Salamon.

A már említett Videoton a Hungária körúti vereséget a Zalaegerszeg ellen köszörülheti ki a csorbát. Várhidi Péter nem számíthat az Achillesét fájlaló Szlezákra, valamint a részleges bokaszalag-szakadás miatt pihenő Terjékre, ellenben Tímár letöltötte büntetését. A vendég zalaiaknál egyedül Urbán húzódása okoz gondot: kiderült, a középpályás idén már nem léphet pályára. A ZTE utoljára három éve nyert a Sóstói-stadionban.

Sorsdöntő mérkőzés előtt áll az Újpest is, mivel a hírek szerint kétmérkőzéses ultimátumot kapott Kisteleki István vezetőedző. Nos, az elsőt ebből már elbukta az Újpest, így a Debrecen elleni bajnoki különös jelentőséggel bír. (Nem véletlen, hogy állítólag Kisteleki kordont kért a kispad mögé, noha Újpesten már lebontották a kerítéseket.) Tamási eltiltása ugyan lejárt, de Korolovszkynak még két fordulót ki kell hagynia. A vendégeknél Horváth még sérült, de Plókai és Majoros letöltötte büntetését.

A 20. forduló párosítása:

november 24., szombat
Sopron - Kispest 13.00
Videoton - ZTE 16.00
FTC - Vasas 16.20 (m1)
Haladás - Győr 18.00
Újpest - DVSC 18.00

November 25., vasárnap
Dunaferr - MTK 12.30 (Sport1)

Pincési László

Korábban: