Vágólapra másolva!
Mégsem lesz futballsztrájk Angliában. A Premier League és a Hivatásos Labdarúgók Szakszervezete között pénteken este megegyezés született, melynek értelmében az elkövetkező három évadban összesen 52 millió fontot utal át a liga a játékosoknak a televíziós bevételekből.

Gordon Taylor, a PFA elnöke azzal fenyegetőzött, hogy december elsejétől nem játsszák le azokat a bajnoki mérkőzéseket, amelyeken televíziós kamera lesz jelen, abban az esetben, ha a liga nem utal át legalább évi 26 millió fontot a PFA-nak a tévés jogdíjakból. A liga ellenajánlata kezdetben 10, majd 15 millió font volt, amit azonban Taylorék nevetségesnek találtak. Erre a klubtulajdonosok is bekeményítettek, azt mondták, bíróság elé viszik az ügyet, s fizetésük duplájával megegyező büntetést sóznak a játékosok nyakába.

Úgy tűnik, Taylorék észbe kaptak, rájöttek, eredetileg rosszul mérték fel az erőviszonyokat, mert végül egy olyan kompromisszumba mentek bele, amely jóval közelebb áll a liga ajánlatához, mint az ő kezdeti követelésükhöz.

Ezek szerint az elkövetkező három szezonban összesen 52 millió fontot kapnak a Ligától, azaz évi 17,33 milliót, ami alig több a 15 milliónál, s messze elmarad a 26 milliótól.

Így viszont nem maradnak el a meccsek, mindjárt kezdve a december elsejei Chelsea-Manchester United rangadóval, amit a Sky Sport közvetít.

Ch. Gáll András