Vágólapra másolva!
A Ferencváros elleni Üllői úti siker után a Kispest együttesénél reményteli volt a hangulat, ám a következő két körben a piros-fekete alakulat kikapott odahaza a sereghajtó Vasastól, majd az utolsó előtti Győrtől is idegenben. Ekkor hiába mondták a kispesti labdarúgók, hogy nem becsülték le ellenfeleiket, Glázer Róbert vezetőedző meghúzta a "gyeplőt", s az utolsó hat fordulóra tíz pontot irányzott elő a játékosokkal egyeztetve.

Ebből pedig már nyolc egység meg is van, köszönhetően a múlt heti Újpest elleni hazai s a hét végi soproni sikernek. Azaz Glázer Róbert az öltözőben idejében tett rendet a fejekben, összekapták magukat a kispesti futballisták, s egységes csapatmunkával a középmezőnybe verekedték magukat.

- Legutóbbi beszélgetésünk során azt mondta: kizárólag egységes csapatmunkával érhetnek el sikereket. Az Újpest elleni és a soproni győzelem ennek köszönhető elsősorban?
- Egyértelműen ennek. Mi csak tökéletes odafigyeléssel és mentálisan felkészülten lehetünk eredményesek. Értem ezen azt is, hogy a játékosok elismerik egymás erényeit és ha kell, a pályán gondolkodás nélkül kisegítik társaikat. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy már teljesen megismertem a csapatot, hiszen ehhez legalább fél év szükséges. Aki mást mond, nem állít igazat, mivel egy bizonyos időnek el kell telnie, mire kiderül a kerettagokról, miként döntenek a pályán stresszhelyztben. Ezt nevezik futballintelligenciának, márpedig enélkül lehetetlen sikereket elérni.

- Edzőként mivel tudja leginkább segíteni a labdarúgókat?
- Elsősorban a pályán és azon kívüli fegyelemmel, továbbá hogy az öltözőben, valamint az edzéseken is megfelelő legyen a hangulat. Ezen kívül "rámentem" arra is, hogy megszilárdítsam a védekezésünket, ami annyiban sikerült, hogy a korábbiakhoz képest fele annyi gólt kaptunk. Persze látom én, hogy akadnak még hibáink, egyrészt a képességek hiányából fakadóan, másrészt a szerencse is elpártolt tőlünk olykor, de reálisan a középmezőnyben a helyünk.

- Talán nem túlzás, ha azt mondom, most ugyanabban a szituációban vannak, mint a Fradi elleni győzelem után, amikor kétszer is vereséget szenvedtek.
- Pontosan ezt érzem én is, ezért is hangoztatom folyamotosan a fiúknak, nehogy elbízzák magukat, mert annak csúnya vége lehet. Hiába mondták nekem ugyanis az ellenkezőjét, az Üllői úti sikert követően tudat alatt bizony lebecsültük a Vasast és a Győrt is, aminek csak kudarc lehetett a vége. A hét végén a Videoton ellen idehaza, majd az utolsó körben a Dunaferr ellen idegenben is a győzelem az elsődleges cél. Nem szabad döntetlenre spekulálnunk egyik meccsen sem, hiszen annak általában verség a vége. Márpedig az utolsó hat fordulóra tíz pontot tervezetünk, amiből nyolc megvan, s kár lenne a befejezést elrontani.

Bánki József