Vágólapra másolva!
A dán bajnokság hét végi, koppenhágai rangadóján az Akademisk BK az utolsó percben mentett pontot az FC Köbenhavn ellen. Ebben még semmi különös nem lenne, ám az Oroszlánok (ez a Köbenhavn csapatának beceneve) a mérkőzés megóvását fontolgatják, hiszen az Akademisk egyenlítő találatát megelőző szögletet rossz oldalról végezték el.

Az utolsó minutában esett találat már csak azért is nagy vihart kavart, mert Thomas Albrechtsen fejesét a lesgyanús helyzetben lévő Roll Larsen segítette tovább, ráadásul a védők szerint a labda nem is haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon. Mindez azonban nem lenne elég indok az óvásra, az ilyen bírói tévedések benne vannak a játékban.

Az azonban már nem - legalábbis az Akademisk BK vezetői szerint -, hogy a játékvezető hagyja rossz oldalról elvégezni a sarokrúgást. Az esetet megelőzően ugyanis az Oroszlánok portása, a svéd Magnus Khilstedt bal lábbal hárított egy lövést, és a játékszer a bal oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret, a szögletet azonban a jobb oldalról végezték el.

A meccs másnapján maga a játékvezető, bizonyos Tonny Poulsen is elismerte, hogy hibát követett el, de a koppenhágaiak egyelőre még nem döntötték el, hogy óvjanak-e, noha biztosak benne, hogy protestálásuk eredményes lenne. Valószínűleg nem tudják, érdemes-e kockáztatni a már biztosan megszerzett egy pontot a bizonytalan további kettő kedvéért.