Vágólapra másolva!
Több jelenet is botrányt kavart a spanyol labdarúgó-bajnokság  legutóbbi, 14 fordulójában. Rivaldo akár tizenkét mérkőzésre szóló eltiltást is kaphat, mert a játékvezető háta mögött megütötte ellenfelét, míg egy másik mérkőzésen egy sokak szerint erkölcstelen gólöröm váltott ki felháborodást.

Az FC Barcelona brazil sztárja az Athletic Bilbao elleni szombati, 2-1-re elvesztett mérkőzésen egy párharc után lökdösődni kezdett Jesus Maria Lacruzszal, a bilbaóiak játékosával. A játékvezető mindkettőjüknek sárga lapot adott, s mivel Lacruznak volt már egy figyelmeztetése, el kellett hagynia a pályát.

A televíziós felvételeken jól látszik, hogy miközben a bíró jegyzetel, Rivaldo ököllel arcon vágja Lacruzt. A szabályok értelmében ilyen súlyos durvaságért minimum 4, maximum 12 mérkőzésre érvényes eltiltás adható. "Lacruz provokálta Rivaldót, belekönyökölt a gyomrába" - magyarázkodott az FC Barcelona szóvivője.

A másik botrányos jelenet az FC Sevilla-Real Valladolid találkozón játszódott le: a hazaiak 4-0-ra nyertek, második találatuk után Francisco Gallardo (FC Sevilla) gólszerző csapattársának, Jose Antonio Reyesnek a nemi szervét csókolgatta. Az ő ügyével is a fegyelmi bizottság foglalkozik. "Botrányos, ami történt, sok gusztustalan gólörömöt láttunk már, de ez mindenen túltesz. Reméljük, a vétkesek súlyos büntetésben részesülnek" - írta keddi számában a Marca. "A gyerekeknek ezek a sztárok a példaképei, a vége az lesz, hogy hamarosan egy serdülőmeccsen is hasonló jeleneteknek leszünk a szemtanúi."

Ajánlat:

A Primera Divisón állása