Vágólapra másolva!
Szerdán hét mérkőzést rendeztek a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Az NB III-as Szekszárd már korábban kiharcolta a továbbjutást a Hajdúnánás ellen. Az élvonalbeli csapatok közül soproni vereségével kiesett a Kispest. A Haladás csak 11-esekkel búcsúztatta a másodosztályú REAC együttesét. A Tatabánya kiütéses győzelmet aratott a harmadosztályú (NB II-es) Demecser ellen, Pekovic öt gólt szerzett. A Debrecen a kilencvenedik percig vezett, ám előbb egyenlített, majd a hosszabbításban fordított a Videoton (1-2).

DVSC - Videoton 1-2 (0-0, 1-1, 1-2)
Debrecen, 2000 néző
vezette: Bede
DVSC: Bíró - Bernáth (Kerekes, 46.), Alekszics, Kuttor, Hanák - Böőr, Plókai, Majoros, Shketiani -Tiber (Vadicska, 78.), Bajzát (Nenadics, 88.) Edző: Pajkos János.
Videoton: Végh - Kovács B., Pomper, Vilotics, Bekő - Szalai T. (Hamar, 75.), Némedi, Tóth B. (Csató, 70.), Komódi - Földes (Gajics, 70.), Terjék. Edző: Várhidi Péter.
gól: Kerekes (61.), illetve Terjék (90.), Gajics (95.).
sárga lap: Plókai (39.), Böőr (88.), illetve Szalai T. (35.).

4. perc: Pomper lyukat rúgott saját térfelének közepén, Tiber pedig egyedül húzhatott a labdával kapura, nyolc méterről lőtt, Végh bravúrral hárított.

10. perc: Tiber indította Bajzátot, a csatár már csak a kapussal állt szemben, de hat méterről leadott lövését Végh remek védéssel szögletre mentette.

22. perc: Majoros a bal oldalról indulva keresztbe vezette a labdát a tizenhatos előtt, majd lövésre szánta el magát, a bal kapufa azonban Végh segítségére sietett.

24. perc: Bekő közeli fejesét Bíró ujjheggyel tolta a léc fölé.

61. perc: Megszerezte a vezetést a DVSC. Böőr iramodott meg a jobb szélen, de a tizenhatoson belül Némedi felrúgta, tizenegyes. A büntetőt Kerekes végezte el, a bal sarokba tartó labdát Végh kiütötte, Kerekes ismételhetett, és öt méterről már nem hibázott (1-0).

65. perc: Majoros öt méterről kihagyta a kihagyhatatlant, a labda a kivetődő kapusban akadt el.

90. perc: Egyenlítettek a vendégek. Hamar a baloldalról ívelt középre, Terjék Bírót megelőzve fejelt, a labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé (1-1).

95. perc: Vezetéshez jutott a Videoton. Komódi vezette a labdát a jobb szélen, majd Hamart hozta játékba, akinek a tíz méterről leadott lövése Kuttorról éppen a kapu előtt ólálkodó Gajics elé pattant, a cserejátékosnak nem volt nehéz dolga, két lépésről továbbította a hálóba a labdát (1-2).

119. perc: Majoros a jobboldalról átemelt a hosszú sarok irányába, a labdát az ötösön belül váró Kerekest Némedi lerántotta, Bede játékvezető sípja azonban néma maradt.

A találkozó előtti napon szinte egész éjszaka dolgoztak a munkások az Oláh Gábor utcai stadionban, legalább húsz centi hótól kellett megtisztítaniuk a pályát. A mérkőzés előtt másfél órával Bede játékvezető megnézte a gyepszőnyeget, és játékra alkalmasnak találta. A csúszós, havas, helyenként jeges talajon egészen jó meccset vívott egymással a tavalyi kupadöntő két csapata. Az első félidőben a debreceniek előtt számtalan gólszerzési lehetőség kínálkozott, de a helyzetek közül egyet sem tudtak értékesíteni. A második félidőben is a Loki játszott fölényben, Kerekes gólja után azonban már a vendégek is "iparkodtak", az újabb gólra viszont az utolsó percig kellett várni, a Videoton egyenlítő találata szinte a lefújás előtt született meg.

Következhetett a hosszabbítás, amelynek elején a székesfehérváriak a maguk javára döntötték el a továbbjutást. Az utolsó előtti percben Bede játékvezető nyilvánvaló tévedése borzolta a kedélyeket, a bíró a Kerekessel szembeni szabálytalanságnál nemes egyszerűséggel elfelejtett a sípjába fújni. Bede nem sokkal később véget is vetett a meccsnek, a szurkolók haragja elől azonban nem menekülhetett, a feldühödött drukkerek hógolyózáport zúdítottak rá. Hiába vették körül a biztonsági emberek, a derék sípmesternek jócskán kijutott a tél örömeiből.

Pajkos János: - Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, de minden helyzetet kihagytunk. A végén a szerencsésebb csapat nyert, és jutott tovább.
Várhidi Péter: - A mérkőzés előtt is azt mondtam, hogy a havazás okozta irreális körülmények között a szerencsésebbik együttes jut majd tovább. Ez be is igazolódott, bár úgy érzem, a hosszabbításban már fölényben játszottunk.

Takács Tibor

További eredmények:
Sopron - Kispest-Honvéd 3-1 (2-0)
gól:
Orabinec (27.), Tóth I. (42.), Tóth M. (64.), illetve Faragó (85.)
A soproniak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a kispestiek az ellentámadásokra építettek, de helyzeteiket nem tudták kihasználni. A hazaiak visszavágtak a szombati bajnoki vereségért és megérdemelten jutottak a legjobb nyolc közé.

Tatabánya (NB I/B) - Demecser (NB II) 9-0 (6-0)
gól:
Pekovic (7., 33., 39., 44., 80.), Tüske (35., 88.), Véber (26.), Potemkin (85.)

Rákospalotai EAC (NB I/B) - Haladás 1-1 (1-1, 1-1), 11-sekkel: 3-5
gól:
Virág, illetve Juhász

Petőháza (NB II) - Dunaferr 0-1 (0-1)
gól:
Tököli

Újpest - BKV Előre (NB I/B) 3-2 (1-1)
gól:
Dvéri (28.), Galaschek (48. - 11-esből), Frunza (51.), illetve Megyesi (24. - 11-esből), Balaskó (92.)

Győri ETO - Siófok (NB I/B) 2-2 (1-2, 2-2), 11-esekkel 4-2
gól:
Szanyó (45.), Sütöri (74.), illetve Schultz (8.), Páling (37.)
piros lap: Farkas (109., Győr)

Ajánlat:

Szerda este kínszenvedve nyert a Győr és az Újpest a Magyar Kupában