Vágólapra másolva!
A francia bajnokságban jól bevett szokás, hogy az év vége felé esedékes fordulók közül jó néhányat nem hét végén, hanem hét közben rendeznek meg. Így lesz van ez ezen a héten is, hiszen a 16. játéknap mérkőzéseire szerdán, illetve csütörtökön kerül sor. Némileg különleges, hogy a legnagyobb rangadónak a nyolcadik és a kilencedik helyen álló csapat összecsapása számít, de a PSG és az Olympique Marseille még pár évvel ezelőtt is a gall labdarúgás élcsapatának számított.

A kérdés tehát az, hogy a két nagy múltú, de kevésbé szép jelenű gárda közül melyik indul meg felfelé. Igaz, a két együttes öt pont választja el egymástól, mégpedig a párizsiak javára, vagyis az OM akkor sem érné utol csütörtöki ellenfelét, ha legyőzi, de ez a lehető legjobb jel lenne a klub számára: szakítottak az eredménytelenséggel.

A marseille-i csapat eddig mindössze egy mérkőzést nyert idegenben, de a játékosok most nagyon fogadkoznak, hogy begyűjtik a három pontot. Az OM fővárosi születésű védője, Abdoulaye Meite mindenesetre tovább növelte a feszültséget azzal, hogy a Marseille hivatalos honlapján kijelentette: Párizsban sokan amolyan "arisztokrata" klubnak tartják a PSG-t, és nagyon sokan szurkolnak a Marseille-nek. A párizsiak mestere, Luiz Fernandes csapata gyengébb szereplése ellenére és váltig állítja, hogy kilencpontos a hátrányuk a listavezető Lensszal szemben, még mindig megnyerhetik a bajnokságot. A múlt heti, Nantes elleni győzelem (amikor is emberhátrányban sikerült fordítani a Kanárik ellen) mindenesetre alaposan megnövelhette az önbizalmát.

Az első helyen álló Lens az idegenben rendre gyengén szereplő Bastiát fogadja, és a tréner, Joel Muller szerint a legfőbb cél ugyan a három pont megszerzése, de azt szeretnék jó játékkal bebiztosítani. A szurkolók mindenesetre legutóbb, amikor a Sedan ellen az utolsó fél órában emberelőnyben (ráadásul az ellenfél kapujában egy mezőnyjátékos állt) is leginkább csak védekezett, erősen kifütyülték a csapatot, és Muller valószínűleg ezt szeretné elkerülni. A Lens nyomában járó Olympique Lyon az Auxerre elleni sima diadal után a győzelem reményében utazik a Montpellier otthonába, és kedvező esetben akár meg is szerezheti az első helyet.

Ajánlat:

A francia bajnokság állása