Vágólapra másolva!
A Villarreal gárdája, ha nagy nehezen is, de bejutott a spanyol kupában a legjobb 16 közé, ám a győzelemnek súlyos ára volt, hiszen a csapat góljának szerzője, Martín Palermo súlyos sérülést szenvedett. A focista ezzel minden bizonnyal lemondhat arról, hogy ott lesz a jövő évi világbajnokságon, mint ahogyan valószínűleg ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Fotó: Reuters
Ebben a szezonban már nem lesz oka gólörömre a balszerencsés csatárnak

A fonalat az 1995-96-os idényben kapta el, amikor is 27 meccsen 17 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, és innentől kezdve nem volt megállás: hamarosan az argentin bajnokság legjobb támadójává nőtte ki magát. 1997 nyarán szerződtette őt a Boca Juniors, de a fővárosi nagycsapatban is futószalagon ontotta a gólokat, az 1998-99-es bajnokságban például egészen elképesztő módon 36 meccsen 35-ször volt eredményes.

Nem csoda, hogy bekerült az argentin válogatottba, és ott volt az 1999-es Copa Américán, ahol azonban nem góljaival hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal, hogy a Kolumbia elleni találkozón egymaga három tizenegyest hibázott el!

Balszerencse-sorozata tovább folytatódott, mert nem sokkal később súlyos sérülést szenvedett, és egy fél évet ki kellett hagynia. Azonban még így is képest volt 16 találatra az 1999-2000-es bajnokságban, és a Real Madrid elleni Világkupa-döntőn két góllal bizonyította, hogy még mindig a régi. Némi meglepetést okozott, hogy a télen nem valamelyik neves egyesülethez, hanem a nagy terveket szövögető Villarrealhoz igazolt, és az előző idényben háromszor volt eredményes. A mostani bajnokságot nem kezdte rosszul, de a szokatlan körülmények között szerzett sérülése miatt ismét hosszabb pihenőre kényszerül.

Ajánlat:

Palermo furcsa sérülése

Korábban:

A nap játékosa: Eidur Gudjohnsen (Chelsea FC)