Vágólapra másolva!
A francia pontvadászat 16. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt találkozójára csütörtökön került sor, és a furcsa rangadó, ahol a bajnokság nyolcadik és kilencedik helyezettje találkozott, tökéletesen igazolta, hogy a két nagy múltú együttes, a PSG és a Marseille miért áll ilyen rosszul. Az összecsapás színvonala ugyanis meglehetősen alacsony volt, és gól nem is született, csak tíz sárga lap.

A párizsi és a marseille-i együttes a múltban is mindig feszült hangulatú találkozókat játszott, és ez most sem volt másként, a játékosok igen csak aprítottak egymást, ahelyett, hogy a futballal foglalkoztak volna. A leginkább még a PSG brazil idegenlégiósa, Ronaldinho igyekezett, szinte csak az ő megmozdulásai hoztak némi színt a szakadó esőben lejátszott meccsen.

A 33. percben az ő remekül csavarodó szögletét követően az egyik marseille-i védőről, Yobóról a saját kapuja felé pattant a labda, de a játékszer végül a kapust is érintve a felső kapufára perdült, majd onnan kifelé vágódott. Az első játékrészben mindössze ennyi érdemleges történt, és a szünet után sem javult sokat a helyzet, a különbség mindössze annyi volt, hogy ekkor már az OM is többet került ellenfele kapuja elé. A vendégek egyetlen lehetősége egy sarokrúgást követően adódott, amikor is a brazil Fernandao fejelt kapura, de balszerencséjére a labda játékostársáról pattant vissza a mezőnybe.

A másik oldalon Ronaldinho előbb honfitársának, Alexnek, majd pedig az argentin Heinzének adott remek labdát, de egyikőjük sem tudott élni a lehetőséggel. Négy perccel a lefújás előtt Alex ugyan a hálóba juttatta a játékszert, de lesről tette, így a gól természetesen érvénytelen maradt. Mindez már sok volt a PSG mesterének, Luiz Fernandeznek, aki addig reklamált a partjelzőnél, amíg fel nem küldték a lelátóra.

Ajánlat:

A Division I állása és mesterlövészei