Vágólapra másolva!
A perui Panamericana Televisión nevű csatorna Panorama című műsorában Diego Armando Maradona, minden idők egyik legnagyobb futballistája kijelentette, hogy alelnökjelöltként elindul a 2003-as argentin elnökválasztáson, ha Carlos Saúl Menem jelenlegi államfő felkéri erre.

Fotó: Reuters
Menem és Maradona: elnök és - leendő - alelnök?

Meglehetősen eklektikus nyilatkozatában Maradona előbb forrón üdvözölte Alejandro Torres perui elnököt, s azt kívánta neki, hogy váltsa valóra a perui nép álmait. Aztán egy logikai bakugrással Fidel Castróról kezdett dicshimnuszokat zengeni.

"Fidel a legnagyobb politikus, aki valaha élt a Földön" - mondta Maradona. "Vajon miért nem írnak világszerte arról a gazdasági blokádról, amit az Egyesült Államok irányít, és ami 40 éve sújtja Kubát? Ez valójában állami szintre emelt terrorizmus, ami rosszabb, mint a World Trade Center szeptember 11-i lerombolása!"

Maradona még a következőkről beszélt: Pelé a világtörténelem második legnagyobb futballistája volt, az első helyre a brazil Rivelino és az argentin Ricardo Bochini pályázhat. (Aki nem tudná: Bochini 1954-ben született, húsz szezont játszott az Independiente csapatában, 27-szer játszott az argentin válogatottban, és tagja volt az 1986-ban, Maradona vezérletével világbajnoki címet nyert együttesnek.) Befejezésül megerősítette: előbb a Boca Juniors, majd az argentin válogatott szakvezetője szeretne lenni.

Azt nem tisztázta, mi az időrendi sorrend: alelnök, klubedző, válogatott edző, esetleg mindhárom egyidejűleg.

Ch. Gáll András