Vágólapra másolva!

Az UEFA-kupa elmúlt idényében, a negyedik fordulóban Rómában a Liverpool 2-0-ra nyert, s a visszavágón a Farkasok egy góllal nyertek Liverpoolban (az más kérdés, hogy a rómaiak emlékezetében élénken él, hogy utóbb említett visszavágón a bíró egy jogos tizenegyest "majdnem" megadott Tottiéknak: elindult a tizenegyespont felé, majd pedig büntető helyett szögletet ítélt). Az Anfield Road közönsége "Arrivederci Romát" skandálva búcsúztatta az olaszokat.

Lehet, hogy Totti még a meccs előtt mond arrivedercit? A 25 éves válogatott ugyanis a hétfői edzésen bokasérülést szenvedett. Ennek ellenére Candela, az olaszok francia válogatottja biztos benne, hogy a Roma visszavág az UEFA-kupa-kudarcért: "Jól emlékszem a Liverpool elleni meccsekre. A két együttes nem sokat változott azóta, s szerintem mi vagyunk a jobbak. Főleg azért, mert olyan extra képességű futballistánk van, mint Totti, aki szerintem Owennél is jobb."

Noha Owen nem ismeri Candela véleményét, annyi elmondható róla, hogy van olyan sportszerű, mint a francia. Az Aranylabda egyik esélyese a következőket mondta az AS Roma másik sztárjáról, Batistutáról: "Ő egy világklasszis. Mindig azt cselekszi, ami a legjobb. De nem mondom, hogy lemásolom, mert az a legfontosabb, hogy ne másolgassunk senkit sem. Ám tanulni nem szégyen Batistutától." Tény, a 32 éves Batigol a Liverpool elleni tíz hónappal ezelőtti találkozó óta lejátszott 46 mérkőzésen 35 gólt szerzett.

Phil Thompson, a Liverpool megbízott edzője nem aggódna akkor sem, ha a vendégek kikapcsolnák Owent a játékból: "Vannak más játékosaink is, akik veszélyesek, s tudnak gólt lőni."

Thompson a tíz hónappal ezelőtti meccsről nagyon udvariasan nyilatkozott: "Akkor a torna legjobb együttesét győztük le. Magasan az olasz csapat volt a legnehezebb ellenfelünk idegenben és otthon is. Sőt, azóta szinte semmi sem változott. Kollektív játékuk mellett remek egyéniségeik vannak. Ismét nagyon szoros meccseket várok."

A Livepoolból sérülés miatt nem játszhat Redknapp és Barmby, az ellenfélnél Cafu fog hiányozni, helyettese Guigou lesz.

Thury Gábor

Korábban: