Vágólapra másolva!
Látszik, hogy mifelénk már megszűntek a grundok, hiszen - egyebek mellett - ott az is íratlan szabály volt, hogy játék közben nem zavarjuk a futballistákat. A szerda esti Üllői-úti FTC-MTK derbin azonban ez a "szabály" nem érvényesült, ugyanis hógolyózápor fogatta a főszereplőket - főként a vendégeket. Többször is fel kellett szólítani a nézőket gyermeki tevékenységük beszüntetésére.

Borsodi Liga, 22. forduló:
Ferencváros - MTK Hungária 1-3 (0-2)
Üllői út, 1200 néző
vezette: Juhos
Ferencváros: Szűcs L. - Balog, Dragóner, Cheregi, Keller - Fülöp, Lipcsei, Vén (Szabó T., 53.), Zombori (Varga Z., 76.) - Gera (Szkukalek, 46.), Jovic
MTK Hungária: Hajdu - Horváth L., Smiljanic, Elek - Mónos, Lazic, Zavadszky, Illés, Füzi Á. - Czvitkovics (Madar, 69.), Ferenczi (Branezac, 85.)
gól: Lipcsei (63., 11-esből), illetve Illés (38., 45.), Ferenczi (75.)
kiállítva: Fülöp (40.)
sárga lap: Fülöp (1., 40.), Cheregi (29.), illetve Smiljanic (44.), Horváth (69.)

Az MTK-drukkerek külön villamosszerelvénnyel érkeztek a szomszédvárba, ami pedig a ferencvárosi ultrákat illeti, ők mintha megérezték volna, hogy később nem sok jóra számíthatnak, látványos, ám a klubvezetés számára nyilván drága pirotechnikai mulatságot rendeztek.

A jeges talajon aztán a tizenkettedik percben Ferenczi alig fejelt mellé, s ez úgy megijesztette a Fradit, hogy húsz percen belül Gera, Zombori, majd úja Gera lövését kellett Hajdunak védenie. Éppen ezért a 38. percben váratlanul szerzett vezetést az MTK, amikor is Cheregiről szerencsésen Illés elé pattant a labda, a kékek irányítója pedig úgy lőtt a hálóba, hogy a lövés megpattant Szűcs kapuson (0-1). A 40. percben ennél is nagyobb csapás érte a zöldeket, ugyanis Fülöp egy buta - a meccs során már nem első - szabálytalansága miatt megkapta második sárga lapját. A 45. percben egy teljesen "kipasszolt" akció végén Illés emelt a kapu közepébe (0-2), ezáltal a vendégek komoly előnnyel térhettek pihenőre.

Szünet után szegény Hajdu kapust kegyetlen hógolyózápor fogadta, ráadásul ő Fradi-nevelés, s évekig szolgálta a zöld-fehér egyesületet. Az 58. percben - miközben a hazai fanatikusok egymást hógolyózták -, Jovicot buktatták a tizenhatoson belül, Juhos azonban továbbot intett. Ettől a pillanattól kezdve a bíró lett a hazai szurkolók célpontja - mindössze hat percig, ugyanis ekkor a bíró befújta Jovic eleséséért a tizenegyest, amit Lipcsei higgadtan értékesített (1-2).

Hatalmas becsvággyal küzdött a Ferencváros, Zombori löketét szépen védte Hajdu, majd Jovic lövése arasszal kerülte el a bal sarkot, ám az MTK megint akkor lőtt gólt, amikor a zöldek kerültek fölénybe. Történt ugyanis, hogy Zavadszky precíz centerezéséből Ferenczi bólintott a hálóba (1-3), ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

A klasszissal jobb MTK megérdemelten nyert az emberhátrányban edzőjéért és a becsületéért egyaránt derekasan harcoló FTC ellen. A Dunaferr sikerének a tudatában már a meccs előtt tudták a hazaiak, hogy már nem "telelhetnek" a dobogón, már pedig Csank János szerződése szerint ha a Fradi nincs az első háromban, akkor végkielégítés nélkül elküldhetik.

Ám hogy Várszegi Gábor az edzőcsere mellett dönt-e, az a jövő zenéje.

Csank János (FTC): - Sajnos pont egy ilyen jó csapat ellen, mint az MTK több játékosomra sem számíthattam, de így is elég jól futballoztunk. Fülöp ostoba kiállítása azonban még nehezebb helyzetbe hozta a csapatot. Az MTK kétgólos vezetése után eldőlt a meccs, amelynek volt hangulata. A labdarúgóimra nem panaszkodhatok, az MTK-nak pedig gratulálok az őszi elsőséghez.

Bognár György (MTK): - A csúszós talajhoz képest jól játszottunk, jól járattuk a labdát és az első félidőben megérdemelten szereztünk kétgólos előnyt. Fülöp kiállítása még inkább megkönnyítette a helyzetünket, ennek ellenére a második félidő első húsz percében kényelmesen futballoztunk, s méltán szépített a Fradi. Összességében örülök a jó befejezésnek, s várom a hasonló folytatást tavasszal.

Bánki József

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása, mesterlövészei, további eredmények