Vágólapra másolva!

Raul
Raúl duplájával a Real már a nyolc között érezhette magát

A görög Panathinaikosz láthatóan azzal a céllal utazott Madridba, hogy valahogy kiharcoljon egy döntetlent, ennek érdekében az athéniek kezdő csapatában öt védő kapott helyet. Ez a taktika azonban visszaütött, mert a Real így a középpályán szinte mindig létszámfölényben volt, és az első perctől kezdve nagy nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját. A zöld-fehérek csak elvétve jöttek ki a saját kapujuk elöl, és az első negyven percben csak kiválóan védő kapusuknak, Antonisz Nikopolidisznek köszönhették, hogy megúszták kapott gól nélkül. A sors fura fintora, hogy a portás viszont alaposan benne volt a hazaiak vezető góljában, ugyanis Iván Helguera éles szögből leadott lövése a lábai között ment be a kapuba. A gól még jobban lendületbe hozta a Madridot, és a spanyolok az első félidő hátralévő perceiben akár el is dönthették volna a meccs sorsát, ám Figo kapufát lőtt, Raúl perdítése pedig elkerülte a kaput. A szünetben a vendégek kettős cserét hajtottak végre, és a fiatal ghánai Derek Boateng rögtön nagy fordulatot adhatott volna a találkozónak, ám hiába lépett ki egyedül, nem tudta elhúzni Iker Casillas mellett a labdát. Nem sokkal később a hazai portásnak Olisadebe megugrásánál kellett nagyot mentenie, de ezt követően már megint a Real irányított. Az utóbbi időben remeklő Fernando Morientes helyett ezúttal Raúl volt a gólfelelős, aki kétszer talált be. A királyi gárda ezzel szinte már be is jutott a legjobb nyolc közé, hiszen nehéz elképzelni, hogy két együttes is megelőzze - különösen, hogy a harmadik helyezett előtt öt pont az előnye.

A második helyre a Sparta Praha jött fel, köszönhetően annak, hogy idegenben is le tudta győzni az FC Portót. Pedig a portugálok nagy lendülettel kezdték a 90 percet, és rengeteg veszélyes beadást küldtek a vendégek tizenhatosára, ám a fiatal Petr Cech kiváló napot fogott ki, és a beívelések többségét magabiztosan húzta le. A legnagyobb problémát még a szögletek okozták, a brazil Deco ugyanis fejébe vette, hogy kornerből, érintés nélkül fog gólt szerezni, és a sarokrúgások nagy részét egyből a kapura irányította. Több alkalommal sikerült is meglepnie ezzel a cseh hálóőrt, aki egyszer kis híján a saját kapujába ütötte a labdát, máskor Jan Flachbartnak kellett a gólvonalról kifejelnie a játékszert, harmadjára pedig a kapufát találta telibe Deco. A második játékrészben egyre nyomasztóbbá vált a hazaiak fölénye, és amikor úgy tűnt, hogy a Sparta semmiképpen sem ússza meg kapott gól nélkül, a vendégek vezetést szereztek, igaz, ehhez kellett a portugál kapus bénázása is. Úgy látszik, a prágaiak valóban komolyan gondolták, hogy ott lesznek a BL legjobb nyolc együttese között.

Fotó: Reuters
Henry az Ágyúsok második gólját kiáltja világgá

A torinói együttes a félidőt követően kissé feljavult, leginkább Gianluca Zambrotta révén, akinek egyik előretörése után némi szerencsével szépíteni is tudott a Juve. Arsene Wenger is érezte, hogy jobb arányban kellene megtartaniuk a labdát játékosainak, éppen ezért Kanu helyére pályára küldte Dennis Bergkampot, aki pontosan azt tette, ami a feladata volt: az előrelőtt labdákat megőrizte, és az esetek nagy részében tökéletesen passzolta tovább. Így született a harmadik Arsenal-gól is, amelyhez azonban az is kellett, hogy a portugál bíró, Melo Pereira testéről éppen Vieira elé pattanjon az egyik olasz átadása. Igaz, a francia passzát követően Ljungberg zavartalanul vezethette fel a térfélen keresztül a labdát, és Bergkamp is három védő között forgolódott, így lett volna lehetőség arra, hogy a taljánok szereljenek.

Mini-krízisen esett át a Bayer Leverkusen, hiszen a gyógyszergyáriak rövid idő alatt több vereséget szenvedtek, mint korábban az egész szezonban együttvéve, és Klaus Toppmöller kicsit át is szervezte együttesét a Deportivo elleni meccsre, hiszen ezúttal a négyvédős taktikát választotta, és ennek köszönhetően a horvát Boris Zivkovic is bekerült a kezdő tizenegybe. A Depornál Javier Irureta mester szokásához híven tovább keverte a kártyákat, a hét végi bajnokihoz képest öt, a legutóbbi BL-meccshez képest pedig három helyen változtatta meg kezdő tizenegyét, és megint csak egy csatárnak szavazott bizalmat, aki ezúttal a holland Roy Makaay volt.

A hazai gárda az első perctől kezdve hevesen rohamozott, és jó néhány helyzetet kidolgozott Molina kapuja előtt, de hol a portás védett szenzációsan, hol pedig a németek céloztak rosszul, egy alkalommal pedig a kapufa mentett. A spanyolok előtt is adódtak lehetőségek pár életveszélyes kontra után, de ők sem tudtak eredményesek lenni. A szünet után fokozta a tempót a Bayer, de a vezetést nem akcióból, hanem szabadrúgásból szerezte meg. Gyorsan jött a második találat is, és ez már túl sok volt a spanyoloknak, akik gyorsan fel is adták a küzdelmet. Könnyen elképzelhető, hogy ebben a csoportban a továbbjutáshoz már egyetlen idegenbeli pontszerzés is elég lehet, mert a csapatok hazai pályán ellenállhatatlannak tűnnek.

Ajánlat: