Vágólapra másolva!
Az Udinese a várakozásoknak megfelelően jó középcsapatként funkcionál a szezonban, az északolasz klub jelenleg a tizedik helyen tanyázik. A csapat leggólerősebb játékosa a 30 éves csatár, Roberto Muzzi, akinek megtartása cseppet sem ígérkezik könnyű feladatnak. A rutinos, több Serie A-s klubot megjárt futballistáért ugyanis a Juventus is bejelentkezett (Roberto pályafutása során már másodszor), így könnyen lehet, hogy a téli mercatóban az Öreg Hölgy meghódítja Muzzit.

Fotó:Reuters
Muzzit a Juventus akarja

Az igazi áttörést az 1993-1994-es bajnokság jelenthette volna a számára, amikor huszonnégy alkalommal léphetett pályára, de akkor csak egy gólra volt képes. A következő szezon elején az ötödik forduló után kölcsön is adták, mégpedig a másodosztályú Pisa csapatához. Ott azért jobban ment neki a játék, mert huszonhárom mérkőzésen pályára lépve nyolcszor is eredményes tudott lenni. A Roma vissza is hívta a következő szezonra, de Muzzinak már nem sok ideje volt a fővárosban hátra.

Az 1994-1995-ös szezon elején két mérkőzés után ugyanis túladtak rajta, a Cagliari vette meg. A szárdoknál megtalálta a góllövő cipőjét, hiszen a bajnokság hátralévő részében tizenkét alkalommal talált be az ellenfelek hálójába. Az ezt követő szezon már nem sikerült ilyen jól a számára, mert a bajnokságban csak két gólt szerzett. Később, hiába ment neki jól a játék, tíz góljával sem tudott segíteni a Cagliarin a kiesés elleni harcban. Muzzi ennek ellenére a másodosztályban is maradt a Cagliariban, és nem is akárhogyan szerepelt, hiszen tizenhét góljával házi gólkirály lett, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gárdának csak egy szezont kellett eltölteni a Serie B-ben.

Az élvonalba visszatérve sem lehetett panasz rá, 16 találata elég ok volt arra, hogy a Juventusnál Del Piero sérülését követően komolyan fontolóra vegyék szerződtetését. Roberto azonban még egy ideig maradt a piros-kékeknél, csak 1999 nyarán váltott mezt, igaz akkor zebracsíkosra. Ám nem a Juventushoz, hanem az Udineséhez került, ahol azóta is remekül futballozik, az elmúlt két pontvadászatban húsz gólt szerzett, most pedig nyolcnál tart, így ismét keresett portékája az olasz futballpiacnak.

Korábban:

A nap játékosa: Sonny Anderson (Olympique Lyon)