Vágólapra másolva!
Nem akármilyen mérkőzésnek ígérkezik a dán bajnokság 19. fordulójában sorra kerülő Lyngby FC-Aarhus GF összecsapás. A két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján kiesési rangadónak nevezhető találkozón ugyanis a hazai gárdában csupa amatőr játékos lép majd pályára, mivel a klub csődbe ment, és profi futballistáit kénytelen volt engedni.

A Lyngby már majd egy éve küszködött anyagi problémákkal, de amikor a csődhelyzet közelébe került az egyesület, akkor az utolsó pillanatban mindig sikerült pénzt szereznie valahonnan, és megúszta az amatörizálást. November végén azonban semmilyen megoldást nem sikerült találni a problémákra, így nem volt más hátra, mint felbontani a focisták szerződését, és amatőr klubbá nyilvánítani a Lyngbyt.

Az egyesület vezetősége azonban kijelentette, hogy szeretnék befejezni a bajnokságot, még akkor is, ha a szezon végén mindenképpen búcsúznak az élvonaltól, és a negyedik vonalba minősítik vissza őket. A tréner, Hasse Kuhn azonban csak a klub amatőr csapatában futballozókra számíthat, akik jelenleg a dán kilencedik vonalban szerepelnek. A szakember azonban ennél azért komolyabb játékerőt képviselő csapatot szeretne pályára küldeni, éppen ezért fejébe vette, hogy felkér néhány már visszavonult dán válogatott focistát, hogy húzza magára a Lyngby mezét.

A volt válogatott Flemming Christensen már igent mondott, és Kuhn jelenleg a dán labdarúgás egyik legnagyobb sztárját, Michael Laudrupot "fűzi". Az FC Barcelona és a Real Madrid egykori középpályása jelenleg a dán válogatott pályaedzője, és még nem adott választ Kuhn felkérésére. "Igyekszünk komolyan venni a találkozót, de azt kell mondjam, hogy a dolgok jelenlegi állása mellett bármilyen eredményt elfogadnék, ami jobb a 10-0-s vereségnél" - mondta a Lyngby balszerencsés mestere.

Korábban:

Laudrup a dán válogatott másodedzője (1999.09.21)