Vágólapra másolva!
Az MTK elleni szerdai évzáró bajnoki meccs után, amelyet a Ferencváros 3-1-re elveszített, az Üllői úti öltözőfolyosón egyesek szóvá tették, hogy néhány sérült labdarúgó legalább a látszatra jobban figyelhetne. Konkrétan Hrutka Jánosra céloztak, mondván, a védő a listavezető ellen nem tudott pályára lépni, ám másnap teniszezésre állítólag jó volt a lába.

Az örökrangadó után nem is figyeltünk fel ezekre a hangokra, de azóta sem szűnt meg ez ügyben a suttogás. Mindenesetre már az MTK elleni derbit követően érdeklődtünk Hrutkánál a sérülését illetően, mire a védő kategórikusan kijelentette, hogy meglehetősen súlyos a sérülése. Ezzel szemben a Fradi szűkebb berkeiből ma délután azt hallottuk, hogy igenis neheztelnek Hrutkára, mivel ezekben a napokban önfeledten teniszezett, s még az esetleges büntetést sem tartják kizártnak, de legalábbis januártól lényesen szigorúbb házirendet léptetnek életbe az egyesületnél.

Egyébként Hrutka a csapattársaival gyűlt össze egy közös teniszezésre, hiszen ezt a programot már korábban megszervezték, mondván, ezzel javítani lehet a csapatszellemet is, amit bizony a vezetők is hiányoltak a Fradinál. Hrutka mellesleg érdeklődésünkre nem tagadta a teniszezést, ám hozzátette, sérült lábát teljesen bekötözve kizárólag azért fogott ütőt a kezébe, mert korábban megigérte ezt játékostársainak, ráadásul komoly zrikálások előzték meg az eseményt. A védő végezetül jelezte, okult az esetből, nem szeretne ilyen ügyek kiatt a bulvárlapokban szerepelni, s a jövőben még az ígéretek ellenére sem lesz hajlandó hasonlóra, még akkor sem, ha az említett teniszezést tulajdonképpen csak imitálta a közös buli kedvéért.

Persze a szóbeszédhez hozzájárulhat az is, hogy Hrutkának remek szerződése van az Üllői úton, ami abból adódott, hogy a zöldeknek nem kellett lelépési díjat fizetni "Rudi" korábbi klubjának, a Kaiserslauternnek, eladásából viszont kizárólag az FTC részesedhet.

Bánki József

Ajánlat: