Vágólapra másolva!
A vasárnapi Sopron elleni 2-1-es győzelmével a hatodik helyen zárt az Újpest, így Kisteleki István, a lilák trénere elérte a szezon előtti célkitűzést. A rajt előtt ugyanis a szakvezető jelezte: a játékosállomány alapján csapata a 4-6. hely valamelyikén végezhet. Kistelekivel a Sopron elleni meccset is érintve röviden a jövőről is szót váltottunk.

- Nem gondolja, hogy a vasárnapi Újpest-Sopron meccsen rosszabb volt a talaj, mint amikor elhalasztották a találkozót?
- Szerintem nem, sőt nekem kifejezetten tetszett a pálya. Múltkor ugyanis tükörjég borította a gyepet, míg most, bár kissé jeges volt, a hó elviselhetőbbé tette a játékot.

- Ilyen körülmények között mi döntött az Újpest javára?
- Egyértelműen az akarati tényezők. Enélkül ilyen talajon képtelenség nyerni. Fontos volt, hogy már az ellenfél térfelén megkezdtük a letámadást, s igyekeztünk ott is tartani a labdát, mivel a kapunk előtt a síkos talajon minden előfordulhatott volna. Szerencsére nem lett baj, s hoztuk a három pontot.

- A közelmúltban említette, hogy Posza és Galaschek kivételével olyan labdarúgók kerültek a klubhoz, akik ügyében ugyan egyeztettek önnel az újpesti vezetők, de nem a konkrét kérésére igazolták le őket. Most is megjelöl majd néhány futballistát, akiket szeretne a Megyeri útra szerződtetni?
- Igen, most is ugyanúgy posztra szeretnék néhány labdarúgót Újpestre szerződtetni, ahogy a nyáron is elképzeltem. Egészen pontosan három-négy futballistát kell az előrelépéshez igazolnunk. A neveket megjelölöm a jelenleg is külföldön tartózkodó Lukács Ferenc tulajdonosnak, s minderről majd december 15-én tárgyal az elnökség.

Bánki József

Korábban: