Vágólapra másolva!
Az angol sajtóban szinte egyidőben látnak napvilágot azok a hírek, amelyek arról szólnak, hogy nem a francia Laurent Blanc a megfelelő játékos a Manchester United védelmének tengelyében. Már az is felmerült, hogy az ugyancsak világbajnok Marcel Desailly lehet a United új középső védője.

Brian Clough, a Nottingham Forest korábbi menedzsere nem átallotta kijelenteni, hogy a MU rosszul járt az Európa-bajnok Blanc leigazolásával. Véleménye az, hogy kár volt elengedni a holland Jaap Stamot, s a Manchester amiatt van gödörben, mert a védelme a körülményesnek tartott Blanc miatt sebezhető.

Ezek után talán nem meglepő, hogy a MU és Desailly közel jár a megegyezéshez. Az értesülések szerint a Chelsea védője két évre hárommillió fontért költözne el Londonból. Alex Ferguson már 2000 nyarán is meg akarta vásárolni a játékost, de a 33 éves futballistát a Chelsea nem engedte el. Maga az érintett sem tagadta, hogy ez már több mint kokettálás: "Ki ne álmodna arról, hogy a Manchester Unitedben játszhasson?"

Ugyanakkor a BBC a játékos honlapjára hivatkozva közölte, pusztán szóbeszédról van szó: "Nem tudom, hogy a ezek a pletykák honnan erednek. Ezzel hagyjanak engem békén! Ez egy téves információ, visszautasítom, hogy bárkivel is tárgyaltam volna."

A védő kijelentette, egyelőre Achilles-sérülését kúrálja, s már majdnem százszázalékos állapotban van: "Az a szándékom, hogy a jövő héten már játszom. Sajnos a Liverpool ellen még nem tudok a pályára lépni."

A futballista azonnali átigazolásának ellentmond az a tény, hogy Desailly nem szerepelhetne a Bajnokok Ligájában, ugyanis a Chelsea-vel az UEFA-kupában már játszott.